Sajókazán is kiépült a szennyvízcsatorna hálózat

Sajókazán is kiépült a szennyvízcsatorna hálózat
Ez a beruházás jelentős, történelmi mérföldkő településünk életében” – kezdte ünnepi beszédét Stefán László, Sajókaza polgármestere a csütörtökön megtartott „Sajókaza Község Szennyvízelvezetés- és tisztítás” című beruházás hivatalos zárórendezvényén.

Kiemelte: egy hosszú folyamat végére értek, hiszen a település önkormányzata 2001-től folyamatosan pályázott a csatornázási beruházás forrásaira, mivel a szennyvízelvezető rendszer megvalósítása kizárólag a külső támogatás megítélésétől és mértékétől függött. Az évtizedes kitartó munka eredményeképpen 2011-ben a benyújtott projekt javaslatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra alkalmasnak minősítette, így megkezdődhetett a beruházás előkészítése. A beruházás során megépült Sajókaza teljes szennyvízcsatorna hálózata, valamint az ahhoz tartozó szennyvíztisztító telep: 4998 folyóméter bekötő vezeték, 12936 folyóméter gravitációs gerinc vezeték, 467 folyóméter nyomóvezeték, 2 darab hálózati átemelő és 766 darab bekötés.

Azt is megtudtuk, a beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége pedig 847,70 millió forint. Riz Gábor országgyűlési képviselő és a kivitelező képviselőjének, Sztermen Péternek beszéde után pedig az ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadták a beruházást.

További információ: http://beruhazas.eu/sajokaza/