Sajókaza: sok a kérdőjel

By Kolodzey Tamás
Sajókaza: sok a kérdőjel
Sajókaza – A sajókazaiak nyerték a megyei I. osztályú focibajnokságot. Indulnak-e az NB III-ban?

Az Észak-borsodi klubnál már az éremátadó ünnepséget is megtartották, az eseményen többek között részt vett Sajti Viktor, az MLSZ megyei igazgatója, Balázs András, a megyei szövetség elnöke és Stefán László polgármester. A díjkiosztón természetesen szóba került a csapat jövője is.
– Több akadály tornyosul előttünk – mondta Kis Károly, a kazaiak elnöke. – Az NB III-as szerepléshez nyolcszámjegyű összegre van szükség, vagyis legalább 10 millió forinttal kell(ene) rendelkeznünk. Főtámogatónk, Negrutz Ágoston közölte, hogy a napokban választ ad arra, hogy elő tudja-e teremteni a nélkülözhetetlen anyagiakat. Ha tárgyalásait siker övezi, akkor bővülhet szponzori körünk és felcsillanhat számunkra az a bizonyos reménysugár. Ez azonban csak az első, igaz legfontosabb lépcsőfok… Az biztos, hogy önkormányzatunk nincs abban a helyzetben, hogy jelentősebb összeget folyósítson nekünk, már annak is örülnénk, ha a jelenlegi 2 milliót a jövőben is megkapnánk, persze „ügyünk” csak ezután kerül majd a képviselő-testület elé. 

Hol játszanának?

A sajókazai pálya nem alkalmas az NB III-as mérkőzések lejátszására – a megyei I. osztályban is sok kritikát kaptak tárgyi feltételeik miatt –, az új, kastélykerti „stadion” pedig jelenleg használhatatlan állapotban várja sorsának jobbra fordulását. Mi a kiút, van-e megoldás?
– Ha lesz pénzünk és indulunk harmadik osztályban, akkor nagy valószínűséggel más településen kell rendeznünk hazai összecsapásainkat – folytatta Kis Károly. – A helyszínről még korai beszélni, annyit azonban elmondhatok, hogy a legkézenfekvőbb megoldásnak a múcsonyi, az igényeknek mindenben megfelelő sporttelep jöhet szóba. Azért is, mert mindössze 7 kilométerre van Sajókazától.

– K. T. –További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek