Sajókaza: 5 fiatal, majdnem 18 év börtön

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Sajókaza, Miskolc – Előre kitervelték: bottal verték félholtra az idős embert. Fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetéseket kapott a négy sajókazai rabló.

Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék H. S. és társai ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben. A négy vádlott első fokon összesen majdnem 18 év börtönt kapott.

Az egymással baráti viszonyban álló fiatalok Sajókazán 2014. július 10-én éjjel az előzetesen és közösen kitervelteknek megfelelően elmentek egy 63 éves férfi házához, hogy onnan értékeket, főként a horgászathoz szükséges felszereléseket tulajdonítsanak el. Abban is megállapodtak, hogy ennek érdekében meg fogják verni a sértettet.

Bottal verték meg

Átmásztak a kerítésen, majd a nagy szoba ablakán benézve látták, hogy a házigazda az ágyában alszik. A szerszámos bódéból magukhoz vettek egy ásót és megkísérelték a ház bejárati ajtaját kifeszíteni. Miután nem sikerült, a szúnyoghálót is szétszakítva egyikük beverte az utca­frontra néző, kis szobai ablakot és azon keresztül bemásztak a lakásba. Egy bottal többször is fejen vágták az alvó férfit. A lakásban talált értékes dolgokat kiadogatták az ablakon egymásnak.

A megvert férfi kis idő múlva magához tért, azonban nem érzékelte azt, hogy mi történt vele. Azt sem vette észre, hogy bántalmazták, és azt sem, hogy betörték az ablakát. Miután a támadók ezt látták, a szobaajtóban lévő kulccsal bezárták az ajtót.

Ismerőse talált rá

A rablók az eltulajdonított dolgokat egyikük lakására vitték, ahol azokat egymás között elosztották, illetve egy részét a padláson elrejtették.

A kora esti órákban egyik ismerőse elment a sértetthez, az ablakon benézve látta, hogy az arca vérzik, ezért értesítette a rendőrkapitányságot.

ÉM-SZB