Sajóbábonyi VSE: Hosszú volt az ünneplés

Akt.:
A Sajóbábonyi VSE csapata a kupával
A Sajóbábonyi VSE csapata a kupával - © Fotó: mlsz.hu
Sajóbábony – Nyeste János csapatkapitány szerint Tóth Tibor szabadrúgásgólja adta vissza nekik a hitet.

Amatőr Kupa-győztes lett szerdán a Sajóbábonyi VSE megyei I. osztályú labdarúgócsapata, miután az aznap délután, a budapesti Groupama Arénában megrendezett döntőben 2-1-re verte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztályban szereplő Jászapáti FK együttesét.

Történelmet írtak

A köztelevízió közvetítette a mérkőzést és a kupaátadást, ám arról, hogy mi történt ezután, Hronyecz Norbert, az SVSE elnök-játékosa beszélt:

– Megünnepeltük ezt a nagy sikert… – mondta lapunknak. – Megköszöntük szurkolótáborunknak a buzdítást, mert nélkülük nem sikerülhetett volna nyerni, a helyszínen volt polgármester úr is, aki gratulált nekünk. Pezsgőt előzetesen nem szereztünk be, mert nem akartunk előre inni a medve bőrére, de előkerült némi házi pálinka, azt öntöttük bele a serlegbe, s abból kortyolgatott mindenki. Szerintem ez volt az a pillanat, amikor belefért… Történelmet írtunk, köszönet jár minden játékosnak a hozzáállásáért, a vezetőknek, az edzőknek a munkájukért, az önkormányzatnak, illetve a szponzoroknak a segítségért, de még a szertáros és a pályamunkások is megérdemlik azt, hogy elismerjük az ő tevékenységüket. Ez a mérkőzés is bebizonyította, hogy jó az öreg a háznál… A drukkereink közül csupán egy hölgy hiányzott…

A legjobb háromba

A bábonyiak csütörtökön hajnali fél 4-re értek haza Budapestről, ahol a kupa sorsa a csapatkapitány, Nyeste János által szerzett második találattal dőlt el.

– Valahol, a sors könyvében így lehetett megírva… Kapura lőttem, a labda megpattant az egyik ellenfélen és bekerült a kapuba… – fogalmazott az Észak-Magyarországnak a játékmester, aki egy nappal a találkozó előtt töltötte be 38. életévét. – Óriási dolognak tartom, hogy meg tudtuk nyerni ezt a döntőt, egy ilyen arénában, bár én egyszer, a 2007/2008-as bajnokságban, az NB II-ben játszottam a régi Ferencváros-stadionban, a Mezőkövesd színeiben. Igazi profi körülmények fogadtak bennünket, percre pontosan megvolt a forgatókönyv, hogy mikor mit kell csinálni. Mi ettől nyilván kisebb pályán játszunk, ezt gyorsan meg kellett szokni, és azt is, hogy a locsolás után, az időjárásnak köszönhetően nagy volt a páratartalom. Jászapátiban játszottam egy fél szezont hét évvel ezelőtt, nagyjából tudtam, tudtuk, hogy mire számíthatunk tőlük, hogy mire lehetnek képesek. Hamar vezetést szereztek, de Tóth Tibi fantasztikus szabadrúgásgólja visszaadta nekünk a hitet, hogy mi is megnyerhetjük ezt a döntőt. Aztán a második félidő elején jött az én szerencsés találatom, utána pedig a kiállítás, amikor is átálltunk a 4-4-1-es rendszerre. Megbeszéltük, hogy miként játszunk a még hátralévő húsz percben, mindent betartottunk, sok jó egyéni teljesítmény volt, elsősorban Jakab Norbié a kapuban. Rettentően nagy élmény volt mindannyiunk számára, köszönet azoknak is, akik a télen eligazoltak tőlünk, volt, aki velünk tudott lenni szerdán, volt, aki nem. Ez a döntő bekerült azon top három találkozó közé, amelyekre a legszívesebben gondolok vissza.

– Molnár István –

Emlékeztető

Sajóbábony VSE – Jászapáti FK 2-1 (1-1)

Budapest, Groupama Aréna, 300 néző. V.: Berke (Kepe, Kulman).

Sajóbábony: Jakab N. – Tóth I., Tóth T., Molnár Cs., Hronyecz – Nyeste, Balogh D., Sebők, Tátrai – Bazsányi, Erdei Nagy N. Edző: Tóth István.

Jászapáti: Balogh T. – Lajkovics, Kiskapusi, Somodi, Csőke – Tajti, Németh, Vén, Szakali – Benedek, Kotula. Játékosedző: Kotula László.

Csere: Balogh D. helyett Titkó a 36., Sebők helyett Vajda a 46., Tajti helyett Volyák a 46., Erdei Nagy N. helyett Nagy D. a 91. percben.

Sárga lap: Szakali a 10., Tóth I a 27., Tátrai a 84. percben.

Kiállítva: Tóth I. a 71. percben.

Gólszerző: Szakali (0-1) az 5., Tóth T. (1-1) a 30., Nyeste (2-1) az 52. percben.


Amatőr Kupa: nagyot küzdve aranyérmes a Sajóbábony

A Magyar Kupa-döntő színhelyén, a Groupama Arénában rendezték meg az Amatőr Kupa fináléját. A Sajóbábony hátrányból felállva, a mérkőzést 10 emberrel befejezve 2-1-re győzött a Jászapáti ellen. tovább »