Tárlattal nyitott, utcabállal zárult Sajóbábonyban

A Sajóbábonyi Népdalkör is műsort adott a város ünnepén szombaton
A Sajóbábonyi Népdalkör is műsort adott a város ünnepén szombaton - © Fotó: Ádám János
Sajóbábony – Várossá válásának 8. évfordulóját ünnepelte Sajóbábony az elmúlt héten.

Színes szórakoztató és kulturális programok, bemutatók és koncertek várták a sajóbábonyiakat szombaton a városnapi ünnepségen. Szilvai István, a település polgármestere elmondta: 2009-ben lett város Sajóbábony, tehát ez a 8. alkalom, hogy a város napját ünnepelik. A születésnapi programsorozat szerdán elkezdődött Kiss Rozália festőművész kiállításának megnyitójával. Csütörtökön városnapi ráhangolót tartottak a Tájház udvarán, mert szeretnék, ha a fiatalok is megismernék a régi mesterségeket, de akár azt is, hogyan készült a kenyér dédanyáink idejében.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Szombaton kicsik, nagyok, fiatalok és idősek találtak maguknak programot a sportpályán. Az idén újdonság volt, hogy a tűzijáték után nem ért véget az ünnepség, hanem éjfélig utcabálon szórakozhattak a sajóbábonyiak.

Van még tennivaló

A polgármester elmondta azt is: a városi cím előnyökkel és hátrányokkal is jár, de az biztos, hogy egyfajta rangot jelent. A településen az elmúlt 2–3 évben jelentős fejlesztések történtek, de sok tennivaló van még, tehát a városvezetés nem dőlhet hátra, fogalmazott Szilvai István. Hangsúlyozta: nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre, és szeretné javítani az itt élők komfortérzetét.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

A városnapi ünnepségen a polgármester városi kitüntetéseket adott át. Márton Ferenc Sajóbábonyért Érdemérmet, Hegedűs Attila pedig Sajóbábonyért Ifjúsági Érdemérmet vehetett át.

Neves előadók is felléptek a színpadon. Többek között Zalatnay Sarolta és a Reflex Együttes, Janicsák Veca, valamint a Bikini Együttes adott koncertet.

– ÉM-HE –


Fotó: Bujdos Tibor
Sajóbábony - A Borostyán Mihály Sportközpont és környéke lesz a centruma szombaton Sajóbábony városnapjának, amely színes és színvonalas kikapcsolódást ígér a város polgárainak és az erre az alkalomra odalátogatóknak. Lesznek sportprogramok, izgalmas bemutatók, a színpadon pedig neves énekesek és...Sajóbábony.
BOON.HU


hirdetés