Sajóbábony hírei

2019.03.19. 11:27

Az egészséges uzsonnáikkal pályáztak a bábonyi diákok

Sajóbábony - Országos második lett a sajóbábonyi általános iskola.

Sajóbábony - Országos második lett a sajóbábonyi általános iskola.

Hatalmas sikert ért el a Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola, kiderült, kevesen vannak az országban, akik náluk egészségesebb uzsonnákat tudnak készíteni. Már korábban is tudták a diákok, hogy melyek az egészséges finomságok, de egy pályázaton elért siker ezt meg is erősíthette bennük.

Népszerű szakkör

Szűcs Miklósné iskolaigazgatótól tudjuk, iskolájuk a háztartási szakkör tagjaival a 2017/2018-as tanévtől készít egyszerűen elkészíthető, egészséges, gyerekeknek tetsző ételeket. Ezt azért vezették be, mert nem minden gyermek érkezik olyan családból, ahol egyértelmű a finom reggeli és a gőzölgő vacsora. A régi politechnika-­órák hangulatát szerették volna visszahozni, azt, amikor sütöttek, főztek, szabtak, varrtak: azaz felkészítették a diákokat a későbbi, családban betöltött szerepükre. A szakkör Vass Éva tanárnő vezetésével működik, az igazgatónő szerint nagy sikerrel.

Egészségesen az iskolapadban

A pályázati kiírásra lapunk hasábjain találtak, „Jól egyél –jól legyél!” címmel jelent meg ősszel az általános iskolások számára.

Az előzmények 2015-be vezetnek vissza, amikor a Lidl Magyarország a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének bevonásával új országos kampányt indított „Egészségesen az iskolapadban” címmel. Ennek a sorozatnak volt része a mostani pályázat: most egészséges uzsonnák készítésére írták ki.

Sajóbábonyból a háztartási szakkör pályázott. A beküldött anyagnak tartalmaznia kellett az ételkészítés menetét és az elkészült ételt bemutató fotót, valamint a leírást. Összesen 86 vetélytársuk akadt az országból, a zsűri a beérkezett munkákból először 30-at választott ki, amelyeket a Lidl Facebook-­oldalán közönségszavazásra bocsájtott. Ezen a versenyen lett második a sajóbábonyi iskola csapata. Az 1 millió forint összdíjazású verseny II. helyezettje a Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola lett. A díjakat Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetőjétől vették át az intézményvezetők Kubányi Jolán, a Magyar dietetikusok Országos Szövetsége elnöke társaságában.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!