Friss hírek

2009.01.17. 11:36

Betörőbanda bukott le Makón

<p>Egy öttagú betörőbandát lepleztek le a makói rendőrök. A rendőrök péntekre virradóra csaptak le, a csapat egy 16 és egy 28 éves tagját őrizetbe is vették. Kiderült, hogy az elmúlt hetekben megszaporodott makói betörésekhez is közük van.</p>

Az öt fiatal péntekre virradó éjszaka egy csanádalberti ABC-be tört be, 230 ezer forint értékű édességet, dohányt és alkoholt vittek el. Az ügy érdekessége, hogy a banda a betöréshez is lopásból származó üzemanyagot használt, ugyanis korábban Makón egy telephelyen csapolták meg egy traktor tartályát - közölte szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mivel az elmúlt hetekben Makón több üzletbe is betörtek, ezért a makói rendőrkapitány fokozott közterületi jelenlétet rendelt el a városban, amelyben a helyi rendőrök mellett a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság akciósai is részt vettek. Az ellenőrzésben résztvevő rendőrök vették észre az ABC-betörést, néhány órán belül el is fogták a fiatalokat, akik visszamentek arra a makói telephelyre, ahol a betöréshez használt kocsihoz lopták az üzemanyagot. Akkor buktak le, amikor egy traktorból ismét tankolni akartak.

A csapat 16 éves tagját ismerték is a rendőrök: korábban garázdaság, testi sértés, orgazdaság és autó-lopás ügyében is folytattak ellene vizsgálatot. Kiderült, hogy részt vett - egy korábban már elfogott fiatalemberrel együtt - különböző makói támadásokban, mikor a fiatalok nők válláról szakították le a táskákat az utcán. A csapatnak legalább egy söröző feltörése is a számlájára írható. Azt még vizsgálják, hogy a közelmúltban történt betörések közül melyekhez van közük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!