“Sajnos, az ár a meghatározó”

Akt.:
“Sajnos, az ár a meghatározó”
© Fotó: Matey István archív
Debrecen – Mennyire fontos nekünk, hogy magyar élelmiszereket vásároljunk? Erre kerestük a választ.

– Számomra fontos, hogy magyar élelmiszert vegyek; egyrészt kikerülhetjük a szállítási költségeket, másrészt arról vagyunk híresek, hogy élelmiszerek egész tárházával rendelkezünk, így a hazai termelőket kell előnyben részesíteni – jelentette ki Szilvási Diána.

szilvasi_diana-1
Szilvási Diána

– Nagyon fontos lenne, de ez sajnos az anyagiaktól is függ. A magyar élelmiszerek néha drágábbak, így van, hogy nem engedhetjük meg magunknak – válaszolta Bárdos János.

birdos-jinos-1
Bárdos János

Karikás Krisztián Erdélyből származik, a szüleinek saját gazdasága van, így a zöldségeket és gyümölcsöket otthonról hozza magának, a húst ismerősöktől veszik. A kétes eredetű élelmiszereket soha nem vásárolja meg.

karikis-krisztiin-1
Karikás Krisztián

– Nekem fontos, hogy hazai termelőktől vásároljak, ezzel a magyar gazdaságot is támogatom. Ha tehetem mindig hazai zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket fogyasztok – részletezte Zichar Florence.

zichar-florence-1
Zichar Florence

– Sajnos, nálam néha az ár a meghatározó, egyetemistaként nem mindegy, hogy mennyit költök, ha az import áru az olcsóbb, akkor azt veszem meg, nem a magyar termékeket – mondta Mészáros Barna.

mesziros-barna-1
Mészáros Barna

Nagy Tímea úgy gondolja, magyarként a hazai gazdaságokat kellene támogatni, így ő igyekszik hazait venni, arról legalább azt is tudja, honnan származik.

nagy-tsmea-1
Nagy Tímea

HBN | Fotó: Derencsényi István
hirdetés


hirdet�s