Magyarország

2015.07.03. 19:46

LMP: azonnal és érezhetően emelkedjen a közszférában dolgozók bére!

Kaposvár, 2015. július 3., péntek (MTI) - Az LMP mindenkire kiterjedő azonnali és érezhető béremelést követel a közszféra egészére - mondta Szél Bernadett pénteken Kaposváron, a főtéren tartott sajtótájékoztatón.

Kaposvár, 2015. július 3., péntek (MTI) - Az LMP mindenkire kiterjedő azonnali és érezhető béremelést követel a közszféra egészére - mondta Szél Bernadett pénteken Kaposváron, a főtéren tartott sajtótájékoztatón.

Az LMP társelnöke szerint méltatlanul alacsony a közszférában dolgozók bére, a kormány "gyakorlatilag könyöradományokat osztogat". Ez azonban csak ideig-óráig tartható, minőségi szolgáltatásokat ilyen bérekért nem lehet elvárni, ami egy ponton túl már az ország működőképességét veszélyezteti - fogalmazott.

"A kormány most is visszakozott a korábbi ígéretéből, ami kiterjedt volna minden kormánytisztviselőre. Most 27 ezer embernél tartunk, és az 50 százalékos béremelés is - ha reálértéken nézzük -, akkor egy 25 százalékos emelést jelent csak" - reagált a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján a kormánytisztviselők béremelésével kapcsolatban elhangzottakra.

A kormánytisztviselők egy részének tett mostani ígéret "nagyon messze áll a kormány eredeti ígéretétől", amely arról szólt, hogy 70-80 ezer ember, azaz minden kormánytisztviselő bére emelkedni fog 2016. január 1-től és emellett bevezetik az életpályamodellt is - mondta Szél Bernadett. Hozzátette: abból, hogy nem 70-80 ezer, hanem 27 ezer ember kap béremelést, "az látszik, hogy a kormány lemondott a köztisztviselőkről és lemondott a kormánytisztviselők úgymond kétharmadáról is".

Magyarország csak akkor tud megerősödni, ha a bérek emelkednek - hangoztatta Szél Bernadett, hangsúlyozva: az LMP-nek a legfontosabb stratégiája, hogy tisztességeket béreket kaphassanak a magyar emberek.

Járva az országot egyre inkább azt látja, hogy az LMP programja mindazokat a változásokat tartalmazza, amelyek "a magyar emberek életminőségének az emelkedéséhez" kellenek - összegezte országjáró körútjának eddigi tapasztalatait a politikus.

Ennek a körútnak Somogy a negyedik állomása, és mint a korábbi alkalmakkor, most is, "általában a béreknél kötünk ki" - mondta az LMP társelnöke.

Szél Bernadett Kaposvár után Bábonymegyeren gazdálkodókkal, Siófokon pedig a párt szimpatizánsaival találkozik pénteken.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!