„Saját magától nehéz megmenteni az embert”

Akt.:
Kszel Gábor (balra) és dr. Antal István a közbiztonságért díj idei birtokosai
Kszel Gábor (balra) és dr. Antal István a közbiztonságért díj idei birtokosai - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Tovább javítják a közbiztonságot és az emberek biztonság­érzetét.

Dr. Antal István ezredes, az Encsi Rendőrkapitányság vezetője és Kszel Gábor főtörzszászlós, a Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrse vezetőjének ítélte oda ebben az évben a megyei közgyűlés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díjat, amelyet a grémium tegnapi ülésén Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány adott át a díjazottaknak.

A rendőrség szakmai munkájá­­t kivételesr­e értékelték. – Dr. Töreki Sándor

Folyamatos a fejlődés

A rendőri vezető ezt követően beszámolót tartott a megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról, valamint a határrend és határőrizet helyzetéről és a határforgalom alakulásáról. Értékelése szerint a rendőrség teljesítménye a megyében egyenletes, így a tevékenységet jellemező mutatókban az elmúlt években folyamatos fejlődés tapasztalható.

Kiemelte például, hogy 2012 óta felére csökkent a megyében az ismertté vált bűncselekmények száma.

Dr. Vereckei Csaba azt is sikerként említette, hogy a közlekedési balesetek száma csökkent tavaly, de megjegyezte, hogy többen haltak meg az utakon, mint korábban. Mint mondta, „komoly gond, hogy saját magától nehéz megmenteni az embert…”.

A közgyűlésen részt vevő dr. Töreki Sándor, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta, hogy a megyei rendőr-főkapitányság szakmai munkáját kivételesre értékelték. Az idei rendőrségi célkitűzések között a települések közbiztonságának fenntartása, a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javítása kiemelt helyen szerepel. A halálos és személyi sérüléses közlekedési balesetek számának csökkentése is fontos.

Szaniszló Bálint