Saját magát lőtte meg a vadász Borsodban?

Sajólászlófalva – Szerencsés kimenetelű vadászbaleset történt, de az eset körülményei még tisztázásra szorulnak.

Január közepén négy vadász járt kinn az erdőben, egy Sajólászlófalva határában lévő vadászháznál. Ketten a laknál maradtak, ketten pedig elindultak a “szóróra”. Menet közben azonban egyikük, R. T. Pál elesett és a nála lévő golyós vadászpuska elsült. A lövedék az egyensúlyát vesztett vadász könyökénél hatolt be, majd megállt a vállában.

Nagy Sándortól, a Miskolci Rendőrkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk: jelenleg közigazgatási eljárás szabályai szerint folyik a kapitányságon az eset vizsgálata, amibe a rendőrség szakértőket is bevont. A március elejére ígért eredmények alapján lehet majd eldönteni, felelős-e valaki más is a balesetért, vagy minden úgy történt, ahogy a négy vadász előadta.

Vadász István megyei vadászati felügyelő elmondta: hivatalában is folyik eljárás az eset körülményeinek tisztázása érdekében, mivel azonban nekik nincs nyomozati jogkörük, a rendőrségi procedúra befejezéséig a saját eljárásukat felfüggesztették. Mint Vadász Istvántól megtudtuk, számos kérdés merül fel a balesettel kapcsolatban – hogy csak egyet említsünk: az etetni igyekvő vadászoknál miért volt fegyver? –, melyekre egyelőre még nincs megnyugtató válasz.

Szerkesztőségünket elektronikus levélben kereste meg az egyik helybeli olvasónk, aki szerint a falubeliek az eset óta félnek kimenni az erdőbe, attól tartanak, hogy ők is bármikkor áldozatul eshetnek egy kóbor lövedéknek. A hírek szerint – fogalmaz levélírónk – a sérült vadász a baleset után saját kezűleg ürítette ki a fegyverét, ám a hüvely eltűnt. R. T. Pál , a balesetet szenvedett vadász a Kelet-Bükki Nimród vadásztársaság tagja, csakúgy, mint az ügyben érintett három sporttársa. A társaság elnökét – aki maga is kinn volt az erdőben a szerencsétlen lövés napján – lapzártánkig nem tudtuk elérni.

Sz.P.

Forrás: Észak-Magyarország