Saját kezükben van a sorsuk

Az első félidő végi öt perces remeklésével alapozta meg vasárnapi, Dombóvár elleni hazai sikerét a felsőházba pályázó Marso-NYKK NB I. A csoportos férfi kosárlabda-csapata. A mérkőzés teljes statisztikája [.pdf – 93KB]

Egy, csak egy csapat van már a férfi élvonalbeli kosárlabdabajnokságban, amely veretlennek mondhatja magát hazai pályán: a Marso-NYKK. A 2006/2007-es sorozatban immár tucatnyi találkozót nyert meg a bujtosi csarnokban Horváth Imre legénysége, vasárnap azt a Dombóvárt verte kosárgazdag meccsen, amely két légiósa nélkül érkezett Nyíregyházára.
– Nem szeretem az ilyen szituációkat, mert nyilván tudat alatt a mi játékosaink is elkönyvelték a meccs előtt, hogy úgy is győzünk, másrészt pedig így méginkább kiszámíthatatlanná vált az ellenfél játéka – beszélt Horváth Imre arról a helyzetről, amikor szembesült a vendégek hiányzóival.

– Az első félidőben érezhetővé is volt mindez, igazából a nagyszünet előtti öt perces remek játékunknak köszönhetjük a győzelmet. Ekkor tizennégy pontos előnyre tettünk szert, gyakorlatilag ez a differencia maradt a végéig.

Karriercsúcs

Sok emlékezeteset nyújtott már nyíregyházi
színekben Brane Savic, akit a magunk részérõl
továbbra is a honi mezõny egyik legjobb irányítójának
tartunk. Vasárnap egy olyan mutatóval jelentkezett a játékmester,
ami valóban páratlan a mostani sorozatban: Savic 15 gólpasszt
adott! Ez nemcsak ezévi bajnoki rekord, hanem a szlovén
kosaras élete legjobbja is egyben!

Persze, örültem volna, ha ezt növelni tudjuk, hiszen így még többet pihenhettük volna a kulcsemberek a hátralévő nagy menetelés előtt.
Ami a többi hétvégi eredményt illeti, nem indult jól a 23. forduló az NYKK számára, hiszen a ZTE nyert Szombathelyen, viszont a Kaposvár Körmend elleni és a Kecskemét Péccsel szembeni hazai veresége miatt nem bánkódtak a szabolcsiak.

A kérdés: mi változott ezáltal a felsőházi reményeket illetően?
– Annyi, hogy a Kaposvárnak és a Kecskemétnek némileg csökkentek a nyolc közé jutási esélyei, de matematikailag még mindig kell velük számolni – felelt a tréner.

 – A biztos bejutáshoz a hátralévő három meccsből még mindig meg kellene nyerni kettőt, de adott esetben egy siker is elég lehet. Úgy gondolom, vasárnapi sikerünkkel azt értük el, hogy saját kezűleg dönthetünk a sorsunkról, és nem függünk annyira a riválisok eredményeitől, mint például tavaly.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek