ÁRVÍZ – Újra járható a budai alsórakpart

Újra járható a budai alsórakpart a Bertalan Lajos és a Halász utca között, mivel a Duna a levonuló árhullám után visszahúzódott. Várhatóan még szombaton megnyitják a további szakaszait is, valamint a pesti alsórakpartra is ráengedik majd az autósokat.

Ismét járható a budai alsórakpart a Bertalan Lajos és a Halász utca között szombaton reggel kilenc órától – közölte a Független Hírügynökséggel a Főpolgármesteri Hivatal. A Duna vízszintje ugyanis a fővárosban 650 centiméterre süllyedt, így a víz visszahúzódott a korábban elöntött rakpartokról. A Fővárosi Közterület-fenntartó szakemberei péntek este óta folyamatosan dolgoznak, és tisztítják a hordaléktól a budai és pesti rakpartot is.

Várhatóan délre, a Bertalan Lajos utcától délre, a Lágymányosi hídig tartó szakaszt is megtisztítják, így arra is ráengedik majd ismét az autósokat.

A Halász utcától északra – a Mozaik utca felé – továbbra is tart a gázvezeték-építés valamint a budai főgyűjtőcsatorna kialakítása, így ezt a szakaszt – ahogyan az árvíz előtt – továbbra sem használhatják az autósok.

A pesti alsórakpart takarításán még dolgoznak a szakemberek, de várhatóan még szombaton ezt is megnyitják majd ismét az autósok előtt. A Fővám térnél ideiglenesen elterelik majd a forgalmat: az alsó- helyett a felsőrakparton mehetnek majd a járművek. Ez a terelés csupán néhány napig marad érvényben.