RÖVIDHÍR: Hivatalosan három kórház szűnik meg

Hivatalosan három kórház szűnik meg Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ, a Svábhegyi Gyermekkórház és az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet. Molnár Lajos, egészségügyi miniszter döntését csütörtökön jelentette be. A három megszünőn kívül, három másik intézmény feladatait is más kórházak veszik át, illetve megosztva folytatják. A Kecskeméti Repülőkórház, a Parádi Állami Kórház és a miskolci Dialízis […]

Hivatalosan három kórház szűnik meg Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ, a Svábhegyi Gyermekkórház és az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet. Molnár Lajos, egészségügyi miniszter döntését csütörtökön jelentette be. A három megszünőn kívül, három másik intézmény feladatait is más kórházak veszik át, illetve megosztva folytatják. A Kecskeméti Repülőkórház, a Parádi Állami Kórház és a miskolci Dialízis Központ feladait más kórházak átveszik, illetve megosztva tovább folytatják. 12 olyan kórház lesz, amelyekben eddig aktív ellátás folyt, de a miniszteri döntés értelmében a jövőben már csak ápolással foglalkoznak majd. Ilyen például a Szent Rókus Kórház, amely a hivatalos lista szerint, csak 300 krónikus ágyat kap.
Molnár Lajos elmondta: lesznek olyan kórházak, amelyek átalakítása nem fejeződik be az új finanszírozási szerződések megkötéséig. Ezért a kormány szerdán rendeletben szabályozta az átmeneti időszakot , annak érdekében, hogy a betegellátás zavartalan legyen.