RÖVIDHÍR: A Fővárosi Bróságon támadja meg Fidesz a kórházlistát

A Fidesz a Fővárosi Bíróságon támadja meg Molnár Lajos egészségügyi miniszter csütörtöki döntését a kórházak átalakításáról – jelentette be Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa azután a pénteki válságtanácskozás után, amelyen az ellenzéki párt frakciója, szakpolitikusai és kórházfenntartó megyei vezetői vettek részt. A fideszes politikusa hangsúlyozta: a jogi procedúrák nem veszélyeztethetik a betegellátást, mivel az […]

A Fidesz a Fővárosi Bíróságon támadja meg Molnár Lajos egészségügyi miniszter csütörtöki döntését a kórházak átalakításáról – jelentette be Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa azután a pénteki válságtanácskozás után, amelyen az ellenzéki párt frakciója, szakpolitikusai és kórházfenntartó megyei vezetői vettek részt. A fideszes politikusa hangsúlyozta: a jogi procedúrák nem veszélyeztethetik a betegellátást, mivel az OEP kötelessége biztosítani az intézmények finanszírozását.
A bíróságon kívül a Fidesz az Alkotmánybírósághoz is fordul, mert – mint Mikola István elmondta – egy közigazgatási határozattal nem lehet felülírni az önkormányzati törvényt.
Mikola István úgy fogalmazott: Molnár Lajos bejelentésével ellentétben nemcsak három kórház szűnik meg, hanem a miniszter döntése valójában 60-70 intézmény ellehetetlenülését, bezárását jelenti.