RÖVIDHÍR – Tízezer felett a hazánkba került veszélyes játékok száma – a boltokban blokk nélkül visszaveszik

Tízezernél is több veszélyes játék kerülhetett Magyarországra az elmúlt évek alatt. A Mattel játékgyártó cég termékei közül 11 babáról és a Verdák sorozat Sarge nevű kisautójáról derült ki, hogy problémás lehet: a babákon olyan apró mágnesek vannak, amiket esetleg lenyelhetnek a kisgyerekek, az autó festéke pedig ólmot tartalmaz. A magyar boltok polcairól hamarosan az összes […]

Tízezernél is több veszélyes játék kerülhetett Magyarországra az elmúlt évek alatt. A Mattel játékgyártó cég termékei közül 11 babáról és a Verdák sorozat Sarge nevű kisautójáról derült ki, hogy problémás lehet: a babákon olyan apró mágnesek vannak, amiket esetleg lenyelhetnek a kisgyerekek, az autó festéke pedig ólmot tartalmaz. A magyar boltok polcairól hamarosan az összes veszélyes játék lekerül, a már eladott termékeket pedig visszaveszik a kereskedők. Ehhez sem blokk, sem pedig az eredeti csomagolás nem szükséges – mondta el a Független Hírügynökségnek Tóth Tibor, a Mattel ügyvezetője.
Az amerikai székhelyű Mattel kedden jelentette be, hogy visszahívja mindenhonnan a veszélyes játékokat, amikből 18 milliónál is több került világszerte a játéküzletekbe.