RÖVIDHÍR – Nem kell távoznia főpolgármester-helyettesnek

“Nem lesz kirúgva a főpolgármester-helyettes, mivel nem az ő agyából pattant ki a keddi akció ötlete” – mondta Tarlós István főpolgármester azon a szerdai rendkívüli sajtótájékoztatón, amelyen szó volt arról a keddi megbeszélésről, amelyre Szentes Tamás főpolgármester-helyettes hívta el a fővárosi kórházak főigazgatóit. A találkozón a hírek szerint szóba került ezeknek a intézményvezetőknek a távozása. […]

“Nem lesz kirúgva a főpolgármester-helyettes, mivel nem az ő agyából pattant ki a keddi akció ötlete” – mondta Tarlós István főpolgármester azon a szerdai rendkívüli sajtótájékoztatón, amelyen szó volt arról a keddi megbeszélésről, amelyre Szentes Tamás főpolgármester-helyettes hívta el a fővárosi kórházak főigazgatóit. A találkozón a hírek szerint szóba került ezeknek a intézményvezetőknek a távozása. Tarlós István úgy fogalmazott: Szentes Tamás kicsit “túlbuzgó” volt, segíteni akart, ezért továbbment a kórházi vezetőkkel folytatott egyeztetésen a hatáskörén. Hozzátette, bár “jóhiszemű eszköznek” tartja Szentes Tamást, megvonta tőle a jogkört, hogy jövőben az egészségügyről nyilatkozzon.
A főpolgármester megerősítette, nem adott felhatalmazást a kórházi vezetők kirúgására, a személyi kérdésekről csak azután lehet szó, hogy eldőlt a budapesti kórházak milyen struktúrában működnek tovább. Megismételte korábbi véleményét: szerinte a legjobb megoldás az lenne, “ha az állam gondozásába venné a budapesti intézményeket”. A tájékoztatón jelen lévő Szócska Miklós egészségügyi államtitkár is ezt a koncepciót tartaná üdvözítőnek.