RÖVIDHÍR – Azonnali hatállyal menesztették a Vagyonkezelő vezérigazgatóját

Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden délután rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal felmentette beosztásából a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját – jelentette be az érintett, Tátrai Miklós. A menesztett vagyonkezelő-vezér elmondta, hogy a miniszter a nem megfelelő együttműködésre hivatkozva döntött így, ám Tátrai szerint a felmondás több ponton jogsértő, ezért ő bírósághoz fog fordulni.

A pénzügyminiszter többek között azzal indokolta döntését, hogy az MNV Zrt. működéséhez szükséges szabályzatok, illetve az erről szóló beszámolók rendre csak több hónapos késéssel, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el. Tátrai ezzel akadályozta azt is, hogy az állami vagyonért felelős miniszter a tulajdonosi ellenőrző testület megállapításairól kellő időben értesüljön – derül ki a szaktárca keddi közleményéből.

Mivel Tátrai Miklós munkaviszonyát a pénzügyminiszter rendkívüli felmondással szüntette meg, a távozó vezérigazgató nem kap végkielégítést. Utódlásáról a pénzügyminiszter a közeljövőben dönt – zárul a közlemény.