Árverés az Oldtimer Expo zárónapján

Több motorkülönlegességet és 21 régi autót is elárvereznek vasárnap az Oldtimer Expo aukcióján a fővárosi Vasúttörténeti Parkban. A kiállításon este 6 óráig várják az érdeklődőket.

Három különleges magyar gyártmányú motorkerékpár lesz a vasárnapi Oldtimer aukció kuriózuma – mondta a Független Hírügynökségnek Ocskai Zoltán, az árverés szervezője. Az egyik kalapács alá kerülő lemezvázas Csepel motorkerékpárt 1938-ban gyártották, ám a háború miatt csak néhány tucat készült belőle. Ugyancsak ritkaságszámba megy az az 1968-as Cross Pannonia, amely az utolsó magyar sportmotorok közé tartozik. Az aukció harmadik különlegessége egy P20M típusú gyorsasági motorkerékpár, amelyből mindössze kettő készült. A motorok kikiáltási ára 1 és 2 millió között mozog.

A szervezők 21, főleg az 50-es 60-as évekből származó amerikai nagykocsit is eladásra kínálnak. Közülük a legolcsóbb egy 1976-os Pontiac Firebird, amelyért egymillió forint alatt kezdődik a licit. Az egyik legdrágább modell egy 1973-as angol Rolls-Royce, amelynek kikiáltási ára 6,9 millió forint. A legrégebbi autó egy 53-as Buick, ám 44 ezer forintos induló áron egy 1930-ban gyártott pedálos játékautóért is lehet alkudozni.

A szervezők a járműveken kívül könyveket, újságokat, jelvényeket, fotókat, katalógusokat, prospektusokat, javítási könyveket, szerszámokat, modelleket, sőt hűtődíszeket is kalapács alá tesznek. Ocskai Zoltán 100-150 érdeklődőre és 70-80 licitálóra számít. Az árverés vasárnap kora délutánig, a kiállítás este 6-ig tart.Sporthírek