Érvénytelen sportorvosi igazolások miatt nyomoz a rendőrség

Érvénytelen sportorvosi igazolások miatt nyomoz a rendőrség, miután egy nyíregyházi orvos a gyanú szerint jogosulatlanul adott ki engedélyeket focicsapatoknak és más sportolóknak is. A rendőrség 79 rendbeli okirat-hamisítással gyanúsítja. Az ügy további több tucat szabolcsi sportoló versenyengedélyének érvényességét érintheti.

Több mint száz szabolcsi sportoló versenyengedélye kerülhet veszélybe – írja szerdai közleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügyben az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) tett feljelentést a rendőrségen, szerintük ugyanis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több gyanús sportorvosi engedélyt adtak ki sportolóknak, holott ilyen engedély kiadására csak az OSEI-vel jogviszonyban álló sportorvosok jogosultak.

A rendőrség még szeptember 3-án indított nyomozást az ügyben, szerdán pedig 79 rendbeli okirat-hamisítás megalapozott gyanújával kihallgattak egy Nyíregyházán praktizáló orvost. A rendelkezésre álló adatok szerint az orvos korábban jogviszonyban állt az OSEI-vel, azonban az engedélyek kiadását – jogosulatlanul – a jogviszony megszűnte után még négy évig folytatta. Pecsétet csináltatott magának, és alkalmassági engedélyt adott több futballcsapatnak és más sportolóknak is.

Az ügy további több tucat szabolcsi sportoló versenyengedélyének érvényességét érintheti.

A rendőrség javasolja, hogy a szakosztályok ellenőrizzék sportolóik egészségügyi engedélyeit, és szükség esetén gondoskodjanak új engedélyről. A hivatalos bélyegző sorszámozott, míg az érvénytelen pecséteken nem szerepel szám. Aki ilyet talál, jelezze a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán.