Rendőrségi hír

2019.09.18. 08:30

Jogerős a szexuális erőszaktevők büntetése

Egyetlen vádlott büntetését enyhítették a másodfokú ítéletben.

Illusztráció

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 márciusában zárt tárgyalás után csaknem hat évtizednyi szabadságvesztést szabott ki azzal a 7 vádlottal szemben, akik 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen marihuánás cigarettával elkábították, majd szexuálisan bántalmazták a fiatalkorú lány ismerősüket. A bíróság a felnőttkorú vádlottak közül az egyiket 10 év, másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, további két vádlottat 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A fiatalkorú vádlottal szemben 4 év szabadságvesztést szabott ki.

Egy vádlott cselekményben való részvétele nem nyert bizonyítást, ezért őt a bíróság felmentette.

A Debreceni Ítélőtábla csak a nyolcadrendű vádlott szabadságvesztés büntetését enyhítette 2 év 6 hónapra, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az ítélőtábla szerint a Miskolci Törvényszék megalapozott tényállást állapított meg, okszerűen következtetett a vádlottak bűnösségére és helyesen minősítette a bűncselekményt. A VIII. r. vádlott azonban, az elkövetés idején a 16. életévét még nem töltötte be, esetében az irányadó büntetési tétel maximuma 5 év. Az ő első fokon kiszabott büntetését aránytalanul soknak tartotta az ítélőtábla, ezért enyhített a büntetés időtartamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában