Runball 3000 – érkeznek az illegális realiversenyzők

Hétfőn érkeznek Magyarországra a Runball 3000 elnevezésű nemzetközi autós körutazás részvevői. A Belgiumból indult futamon 50 autó vesz részt. A rendőrök fokozott közúti ellenőrzéssel várják őket Magyarországon.

Az autósok Ausztriából érkeznek és kedden Horvátország felé indulnak tovább. A rendőrség arra számít, hogy az autópályákat használják ezért több traffipaxot is felállítanak – mondta a Független Hírügynökségnek Pausz Ferenc az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedési Osztályának vezetője.

Bár szervezők úgy hirdetik meg az autós körutazást, hogy a résztvevőknek minden országban be kell tartaniuk a törvényeket és a közlekedési szabályokat nyílt titok, hogy a Runball 3000 a legendásnak számító amerikai “coast to coast” (parttól partig) illegális rali európai kistestvére. A tengerentúli viadalon szokásos a közúti szabályok megszegése. A hatóságok természetesen ott sem nézik ezt tétlenül.

A mezőny Magyarországról Horvátország felé indul tovább, majd Szlovénián, Olaszországon és Franciaországon át tér vissza Belgiumba.