Rúgott – megbánta!

Lengyel Antal megbánta. Mármint azt, hogy a Fényeslitke–Dombrád megyei másodosztályú futballmeccsen combonrúgta – a hazaiak ellen büntetőt ítélő – Kósa Tibor játékvezetőt.

A következmény: az első félidő 43. percében félbeszakadt az összecsapás. A rend kedvéért, ekkor 2–0-ra „húztak” a vendégek, akik nyilvánvalóan három ponttal gyarapodnak a fegyelmi tárgyalást követően.

Előrebocsátom: a játékvezető korrekten, jól bíráskodott – merült a résztelekbe Bakó Sándor, a tizenötödik helyen posztoló Fényeslitke elnöke. – Ugyanakkor a csapat ideges volt, mert az utóbbi időben nem „jöttek” az eredmények, éppen ezért nagyon akart bizonyítani. A kritikus szituáció előtt szerintünk nekünk járt volna bedobás, de a spori másként döntött, majd tény, játékosunk gáncsolta ellenfelét. Úgy láttuk, a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, Kósa Tibor viszont tizenegyest ítélt. Ez belefért, nem is lett volna probléma, sajnos, Lengyel Antal – nincs rá jobb szó – begőzölt. Erre nem lehet magyarázatot találni, csupán arra tudok gondolni, a felfokozott hangulat miatt ragadtatta el magát. Egyébként sokat elárul, hogy a játékos szinte azonnal megbánta tettét, könnyes szemmel adta le szerelését, mert tisztában van azzal, hosszú eltiltás elé néz.

– Koncz Tibor –

 



További hírek a szon-sportoldal kategóriából