koronavírus

2020.03.17. 15:30

Piros lap az olasz út után

Az ellátásáról a családnak kell gondoskodnia.

Pap Gyula

Forrás: pixabay/illusztráció

Az ónodi fiatalember kamionsofőrként olaszországi kiküldetést teljesített a közelmúltban. Már a cégnél figyelemmel voltak a járványhelyzetre, gyakorlatilag senkivel nem találkozott az oda-vissza út során, a papírmunkát is személyes kontaktus nélkül intézték a fogadó partnerrel. Hazaérkezését követően határozat várta, melyben a népegészségügyi hatóság felszólította, hogy vonuljon önkéntes karanténba. Ez azt jelenti, hogy két hétig nem hagyhatja el otthonát, nem érintkezhet senkivel. Piros felszólító lap hívja fel a figyelmet ajtaján, hogy veszélyeztetett területen járt.

– Az önkormányzat is értesítette a lakosságot, a pletykák elkerülése végett az esetről zárt facebook oldalukon, illetve az idősebbeket levélben – tájékoztatott Tarnóczi József polgármester. A helyi rendőrőrs is tud róla, az ellenőrzés az ő feladatuk, de bizonyára nem lesz rá szükség, a fiatalember megértette a helyzetet – teszi hozzá. Egy ilyen kis településen egyébként is olyan gyorsan terjednek a hírek, hogy senki sem tud kimaradni belőle, még ha akarna sem. Az ellátásáról a családnak kell gondoskodnia, de ha segítségre van szüksége az önkormányzatra is számíthat – jegyzi meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában