Előzetes letartóztatásba kerültek az Ormosbányán szüretelés közben tetten ért marihuána termesztők

Akt.:
Előzetes letartóztatásba kerültek az Ormosbányán szüretelés közben tetten ért marihuána termesztők
Előzetes letartóztatásba kerültek az Ormosbányán szüretelés közben tetten ért marihuána termesztők - © Fotó: police.hu
Miskolc, Ormosbánya – A Miskolci Járásbíróság 2017. március 9-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak az öt gyanúsítottnak, akikkel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás.

Mint írtuk, a kedden elfogott három magyar és a két vietnámi állampolgár Ormosbányán marihuána termesztésébe kezdett. Ehhez a telephelyet az egyik magyar állampolgár, az ültetvény működéséhez szükséges technikai eszközöket a vietnámi származású gyanúsított biztosította. A termesztésben valamennyien részt vettek, a telephelyre felszerelést szállítottak, szerelési-karbantartási munkákat végeztek.

A gyanúsítottakat a marihuána szüretelése közben érték tetten. A helyszínen 914 tő lábon álló, különböző fejlődési szintű egyedet, továbbá levágott, beérett növényeket, valamint a termesztéshez szükséges műszaki berendezéseket és vegyszereket találták.

nni_kabszer-006

A tetten ért gyanúsítottak megpróbáltak elrejtőzni. A gyanúsításban szerepelő bűncselekmény miatt kiszabható, akár 20 évig tartó szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését szükségesnek találta. A bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el.

Szaniszló Bálint


Szüretelés közben csaptak le a marihuánatermesztőkre Ormosbányán

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. H. Dang vietnámi állampolgár és társai ellen.Rudabánya.
BOON.HU


hirdetés