Érted haragszom

Régóta vágytunk rá, most végre megszületett: a Kelet-Magyarországban péntektől minden hétköznap egy teljes oldal szól csak a megyeszékhelyről, csak a nyíregyháziaknak.

Tudom, hogy egy köszöntő elején jól hangzana valami olyasmi, hogy kollégáimmal heteken, hónapokon át folytattunk késhegyig menő vitákat arról, milyen is legyen a Nyíregyházi Oldal, de az igazság az, hogy az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy csakis egyetlen módon foghatunk hozzá: a városról való közös gondolkodás jegyében, ami független sajtóorgánumként, úgy gondolom, szakmai és erkölcsi kötelességünk is. Ráadásul mindjárt az elején láttuk azt is, hogy mindez nem működhet jól és hitelesen a nyíregyháziak nélkül.

Ennek jegyében indítjuk útjára az oldallal egyidőben azt a zárt internetes fórumot is, amelyben általunk felkért markáns nyíregyházi véleményalkotók gondolkodnak és vitatkoznak a város közéletéről. Van köztük fizikai munkás, kisvállalkozó, orvos, mérnök, tanár, szociológus, cégigazgató, idős és fiatal, gazdag és szegény. Egy dolog azonban közös bennük: mindannyian szeretik Nyíregyházát, s mert személyesen ismerjük őket, tudjuk, hogy minden hozzászólásukat a jobbítás szándéka vezérli majd. A lapban időről időre közreadjuk a legérdekesebb hozzászólásokat, a legizgalmasabb vitákat, a legjobb ötleteket.

A Nyíregyházi Oldal nem a politikusoké, nem a városvezetésé, hanem – őket is beleértve – mindannyiunké. Készítsük együtt, méghozzá tabuk nélkül! Várjuk a város életével kapcsolatos olvasói véleményeket, kérdéseket, bármilyen kényes témában. Mi, újságírók, gondoskodni fogunk arról, hogy a kérdezők a megfelelő helyről konkrét, érdemi válaszokat kapjanak.

– Zajácz D. Zoltán –