RÖPLABDA: Egy szurkoló meghalt a görögországi összecsapásokban

Egy szurkoló meghalt, öt további pedig megsérült Görögországban, amikor egymásnak estek két röplabda csapat fanatikusai csütörtökön. A verekedés egy női röplabda mérkőzés után tört ki, ahol körülbelül 300 szurkoló esett egymásnak Athén külvárosában. A rivális Olympiakos Pireaus és a Panathinaikos Athens szurkolótáborai a röplabda stadion mellett csaptak össze, egy játékbolt parkolójában, üvegekkel, késekkel és csavarhúzókkal csépelték egymást.

Az orvosok egyelőre nem tudják, hogy mitől halt meg a szurkoló, a férfit ugyanis életveszélyes fejsérülése mellett meg is késelték. A rendőrség 18 embert vett őrizetbe köztük egy sofőrt is, aki autójával a tömegnek hajtott, amikor a huligánok – állítása szerint – meg akarták támadni. A balhékban két autót és három boltot vertek szét a drukkerek.

Görörgországban szinte már hagyománya van a szurkolói rendbontásoknak, de eddig leginkább csak a labdarúgó, vagy a kosárlabda meccseken volt összetűzés. A görög kormány évek óta próbálja kiszűrni a huligánokat, eddig kevés sikerrel.