Rózsaszín haj és igéző pillantások

Ünnepi hajviseletnek sem utolsó
Ünnepi hajviseletnek sem utolsó - © Fotó: ÉM
Borsod-Abaúj-Zemplén – A hölgyek fodrásznál, kozmetikusnál jártak szilveszter előtt, az éttermek viszont pihennek.

Szilveszter előtt tömeg a piacon, tömeg az élelmiszerüzletekben, de telt ház van ilyenkor a fodrászoknál és kozmetikusoknál is. Már hogyne, amikor a szilveszteri bulira kötelező a tökéletes megjelenés. Simkó Boglárka fodrásztól tudjuk, hogy a középkorúak és az idősebbek inkább csak frizuraigazításra térnek be a szalonba szilveszter előtt, de nem úgy a fiatalok. Ők a hétköznapi hajviselet megváltoztatásával is próbálják emlékezetessé tenni az új esztendő eljövetelét. Nagy divatja van manapság a lemosható hajfestésnek. A kuncsaftok leginkább a rózsaszínt kérik szilveszterre, mert ez szerintük kifejezi az év utolsó napjának vidám hangulatát.

A szőke is

De nemcsak a rózsaszín, hanem a szőke is hódít. Érdekes látványt nyújt, amikor a frizura egy-egy tincsének, alja vagy egyik oldala kap világosabb árnyalatot. Boglárka hozzáteszi, a színeken kívül a forma is megváltozik ilyenkor. A fiatalok bevállalják az extrém hajviseletet. Mint mondjuk az egyik oldal göndörítését, vagy a felvágott fazont. A lényeg az, hogy teljesen más legyen, mint a szürke hétköznapokon. Az biztos, sokan készülnek ma szilveszteri buliba, mert Boglárkánál telt ház volt tegnap, de még ma délelőtt is. Csakúgy mint a kozmetikusoknál. Mezei Alexandra kozmetikusnál érdeklődtünk, milyen szépészeti beavatkozás a trendi a szilveszteri bulira. Megtudtuk, nagy divatja van az úgynevezett szálankénti szempillának, melynek köszönhetően dúsabb, hosszabb és igézőbb pillantással bűvölhetik el a hölgyek kedvesüket. A smink terén pedig a csillámos, füst szín hódít.

– Van-e munkája szilveszter előtt a testfestőnek? – kérdeztük Székely Anett testfestő országos bajnoktól, aki maga is kozmetikus. Mint megtudtuk, ezt egyáltalán nem kérik a hölgyek, viszont sokan mennek arcmasszázsra. A smink pedig az év utolsó napján kicsit erősebb, és kicsit vidámabb színekből áll, mint a hétköznapokon.

Zárva

Mi azonban arra is kíváncsiak voltunk, hogy az éttermek miként készülnek a nagy szilveszteri mulatságra. Nagyon meglepődtünk, amikor kiderül, hogy legfőképp sehogy. Az indok az volt: „az egész évet végigdolgoztunk, ilyenkor pihenünk egy kicsit.” Találtunk azért két éttermet, amelyek kinyitnak az év utolsó napján is. A Calypso kisvendéglő például. Igaz, szilveszteri mulatságot itt sem szerveznek, csak este 10-ig várják a vendégeket vacsorára. A menü viszont a hagyományos szilveszteri és újévi ételekből áll. Deutsch Miklós étterem-tulajdonostól megtudtuk, sokan nem bajlódnak otthon a főzéssel, inkább beülnek egy étterembe, megvacsoráznak, majd ezután indulnak a buliba. A Calypsoban korhelyleves, ropogós malacsült burgonyával, birsalmás párolt káposzta, húsos kocsonya és lencsefőzelék várja a vendégeket 2014 utolsó napján.

A City Hotel azonban fergeteges szilveszteri bulit szervez. És úgy tűnk, hogy van rá igény, hiszen már novemberben elkelt minden hely. Komáromi József séf lapunknak elmondta: 150-en töltik náluk az év legvidámabb napját. A Drót bisztróban retro diszkó lesz, az emeleti teremben pedig szintén zene és tánc. De nem maradhat el a tombola és az éjféli, pezsgős koccintás sem. A svédasztalos vacsorából csak egy kis ízelítő (a teljesség igénye nélkül): lazacvariációk marinált zöldségekkel, gyöngytyúkleves, tiszai harcsahalászlé, kacsa- és jércecombok pirítva, langyos cukkíniágyon, szarvas aszalt gyümölcsökkel sütve, vagy konfitált marhanyak gombákkal.

ÉM-HE