Helyi közélet

2010.08.02. 17:03

Nyolc lakás negyven nap alatt Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - Tájbaillő házak épülnek, téglából, földszíntesek, cseréptetővel, szerdán teszik le az alapkövet.</p>

Két telken négy ház, abban összesen nyolc család kap lakást a felsőzsolcai Bem utcában, tudtuk meg Rudolf Mihálytól, a város főépítészétől.

Azokról a szociális bérlakásokról van szó, amelyek Felsőzsolcán épülnek fel a közeljövőben budapesti cégek felajánlásaként, a hírről már szombati számában beszámolt lapunk. Írtuk azt is, hogy árvízkárosultak költözhetnek majd be, ha elkészülnek. A környéken élők azonban tartanak attól (többen kerestek meg emiatt bennünket), hogy cigány származású helybélieket költöztetnek majd oda. A felsőzsolcai önkormányzat erre azt nyilatkozta, hogy még nem tudni, kinek adják bérbe a lakásokat, erről egy későbbi testületi ülés alkalmával határoznak a képviselők.

Rekordidő alatt

– Budakalászi iroda tervezte a házakat – mondta Rudolf Mihály. – Mindkét telek előközművesített, már az építési engedélyek is jogerősek. Tájbaillő házak lesznek, földszintesek, téglából épülnek, cseréptetővel.

A szomszédok félelmeiről is tud, válaszolt kérdésünkre, de hozzá is fűzte: igényes házak lesznek, „nem papundekliből készülnek”.

A lakópark negyven nap alatt épül meg, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórumot alapító vállalatok építtetik. A rekordidejű kivitelezést a Market Építő Zrt. önköltségen végzi el. Az építkezés alapkövét szerdán teszik le Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jelenlétében, jelen lesz a fórum alapítója, Wáberer György is. Az esemény alkalmából – ezt már a rendezvényre küldött meghívóból tudjuk – ismertetik az Összefogásnak a Nemzetgazdasági Minisztériummal kötött megállapodásában vállalt, magyarországi gázolajvásárlásokból származó 2 milliárd forintnyi jövedéki adótöbblet időarányos teljesítésének állását is.

 - ÉM-HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában