Rövidre zárt autótolvajok

Wartburgokra specializálódott tolvajokat fogtak a rendőrök, igaz, a fiatalok más típusú gépkocsik “elkötésével” is próbálkoztak.

Mint Juhászné Kiss Katalin századostól, a debreceni rendőrkapitányság szóvivője pénteken közölte, október 18-án egy 15 éves – nevelőotthonban lakó – berettyóújfalui fiút azért hallgattak ki, mert 5 ezer forintért megvételre ajánlott egy előző éjjel a debreceni Menyhárt térről ellopott Wartburgot. A lopással gyanúsított tini akkor szabadon távozhatott. Még aznap éjjel – lakossági bejelentésnek köszönhetően – öt fiatalember fogtak el a rendőrök, ugyanis a társaság egy Mazdát akart feltörni a Borbíró téren. A berettyóújfalui fiú is köztük volt.

Többször nekifutottak

A fiatalok több bűncselekményt beismertek. – Hármójuk október 17-re virradóan a gyújtáskapcsoló rövidre zárásával és a kormányzár kitörésével egy Wartburgot vitt el a Jerikó utcáról. Mivel az autóból kifogyott az üzemanyag, negyedik társukkal közösen tolták el Hadházra, majd ő volt az, aki 6 ezer forintért eladta. A vásárlót orgazdaság bűntettel gyanúsítják.

Kiderült továbbá, hogy október közepén kétszer próbáltak elvinni egy Wartburgot a Böszörményi útról, valamint egy Audit, szintén az újkerti lakótelepről. Ezekben az ügyekben lopási kísérlet megalapozott gyanújával folyik az eljárás. Az “ötösfogatot” őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Ra.L.