Rövidesen lezárják a Margit hidat – bombát emelnek ki a honvédségi tűzszerészek

Rövidesen lezárják a Margit hidat a korábban talált második világháborús bomba kiemelése miatt. A honvédségi tűzszerészek búvára már megtalálta a bomba pontos helyét, ami a Margit híd budai hídfője alatt, a vízben van. A hidat hamarosan – 11 óra után – lezárják, akkortól a BKV járatai nem, vagy terelőútvonalon közlekednek és sem autósok, sem gyalogosok nem mehetnek a környékre.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a rendőrség és a polgári védelem kiüríti a Bem rakpart 54-55. szám alatti lakóházat. A kiürítés idejére befogadó-állomást állítanak fel a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium épületében. A kiemelés ideje alatt lezárják a forgalom elől a Margit hidat és a rávezető utakat, a Margitsziget Stadion felőli részét, illetve a Bem rakpart érintett szakaszát is.

A BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a munkálatok ideje alatt – aminek a végét még nem tudni mikor lesz – a 4-6-os villamosok csak a dél-budai végállomások és az oktogon között közlekednek. A 17-es villamos csak a Margit körút és a Vörösvári út között jár, rövidített, illetve terelt útvonalon közlekednek a 206, 91, 191, 86 és 26-os buszok.

Nagy Katalin, a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Zászlóaljának sajtótisztje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 250 kilós bomba pontos helyének felkutatása már megkezdődött. A búvárok nem sokkal 11 óra előtt megtalálták a bomba pontos helyét, a Margit híd budai hídfője alatt a vízben. Hamarosan megtörténik a környék lezárása is. A hídon 11 órakor még közlekedhettek az autók és a BKV járatai is.