Rövid időn belül meglesz Balla Irma gyilkosa?

Balla Irma
Balla Irma
Debrecen, Budapest – Lapinformációk szerint a rendőrség nagy valószínűséggel már most tudja, ki ölte meg a Fidesz debreceni önkormányzati képviselőjét, Balla Irmát.

A Magyar Nemzet szerint erre utal, hogy a rendőrség nem tűzött ki nyomravezetői díjat, vagyis a nyomozó hatóság reális esélyt lát arra, hogy rövid időn belül kézre keríti a brutális gyilkost (vagy gyilkosokat). A lap értesüléseit Halmosi Zsolt, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nem kommentálta. Közölte, az elmúlt négy esztendőben minden egyes emberölési ügyben eredményesen zárták le a nyomozásokat, és most is mindent megtesznek ennek érdekében.


A főkapitány megemlítette, több száz rendőr dolgozik a tettes kézre kerítésén. A sajtóban megjelent találgatásokkal szemben a Fidesz városházi frakciója tegnap közleményben hangsúlyozta, hogy a február végi debreceni panelháztűzzel összefüggésben Balla Irma nem gyűjtött adományokat sem magánszámlára, sem magánalapítványi számlára. Ugyanis felvetődött, hogy az 58 éves képviselőnő esetleg rablógyilkosság áldozata lett, és a tettes éppen az összegyűlt pénzt akarta megszerezni.

Segélyek miatt ölték meg a képviselőnőt?

Az egyik hazai bulvárlap szerint elképzelhető, hogy pénz miatt ölték meg szombaton a debreceni fideszes képviselőnőt, akinek holttestét fia találta meg szombaton délután. Balla Irma ugyanis annak a dobozi lakótelepnek volt a képviselője, ahol februárban, egy tűzesetben súlyosan megrongálódott egy panelház. A segélyek egy, a képviselőnő által létrehozott magánalapítvány számlájára érkeztek. Az elmúlt napokban állítólag 500 ezer forintot már át is adott a paneltűz károsultjaina.

Portálunk ugyanakkor más forrásból úgy értesült, hogy a lakásból semmilyen érték sem tűnt el. Nem bizonyítható az a szál, miszerint a tettes vagy tettesek azért ölték meg, mert úgy vélték, hozzájuthatnak a fényesudvariaknak gyűjtött adományokhoz.

Balla Irma szomszédja csak annyit árult el, hogy csendes asszonynak ismerte a képviselőnőt és nem tud arról, hogy lett volna haragosa.

Továbbra is sok a kérdőjel

A képviselőnő halála ügyében nyomozó megyei rendőr-főkapitányság továbbra sem közöl többet, mint eddig. Így a nyomozás sikere érdekében keddi kérdéseinkre – van-e már gyanúsított, tűnt-e el valami Balla Irma otthonából, milyen minősítő körülményei vannak az emberölésnek – elutasította a választ a hatóság szóvivője, Vezendi Jánosné őrnagy.

A rendőrség egyelőre azt sem árulja el, hogy a gyilkos vagy a gyilkosok hogyan jutottak be a képviselő házába, és elvittek-e valamit, csak annyit lehet tudni, hogy az asszonyt bántalmazták.

A rendőrség emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Azt kéri, hogy aki az ügyről bármilyen információval rendelkezik, hívja a 107-et!

Balla Irma, 1949-2007
Balla Irma 1998 óta volt önkormányzati képviselő Debrecenben, azaz harmadik ciklusát töltötte a testületben. A mostani ciklusban az önkormányzat oktatási, szociális valamint etikai bizottságában tevékenykedett. Legutóbb a február végi fényesudvari paneltűz kapcsán szervezett adománygyűjtést, illetve segített a tűz károsultjainak. A Bessenyei György Tanárképző Főiskolán matematika-fizika szakon végzett, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett matematika szakos tanári diplomát. Ezt követően megszerezte a Műszaki Egyetem közoktatási vezető szakképesítését is. Előbb általános iskolai, majd középiskolai tanárként dolgozott. 1996 óta rokkantnyugdíjas. Két felnőtt gyermeke van. Debrecen megyei jogú város önkormányzata Balla Irmát saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Kapcsolódó anyagok:

  • Balla Irma részvétkönyve a gyaszhirdetések.hu oldalon
  • Továbbra is sok a kérdőjel
  • Emberölés áldozata lett Balla Irma
  • Hirtelen elhunyt Rohod polgármestere