Rotary-s cserediákok Miskolcon

Rotary-s cserediákok látogatnak csütörtökön Miskolcra, hogy a hazánkban eltöltött egy tanítási év tapasztalatait megosszák a miskolci diákokkal.

A többek között brazil, japán, kanadai, német, chilei tanulók ellátogatnak majd a Földes Ferenc Gimnáziumba, a Kilián György Gimnáziumba, az Avasi Gimnáziumba, a Herman Ottó Gimnáziumba, a Zrínyi Ilona Gimnáziumba, ahol a nálunk elöltött egy évről tartanak előadást diáktársaiknak. A programba a szórakozás is belefér, hiszen a Rotary-s cserediákok a város nevezetességeit is megismerhetik, valamint csütörtök este éjszakai barlangfürdőzésre invitálják őket.

Anyanyelvi szinten

Orosz Lajos alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján beszélt a Rotary Klub cserediákprogramjáról, hiszen az ő családja – január óta – vesz részt ebben. Jelenleg Joáo Lucas Torres brazil diák lakik náluk, aki a Herman Ottó Gimnáziumba jár. Az alpolgármester fia pedig szeptembertől kapcsolódik a programba, egy évre Amerikába utazik tanulni.

A sajtótájékoztatón Kertész Béla, a Magyarországi Rotary Klub ifjúsági felelőse, valamint dr. Fodor Tibor, a Miskolc-Tapolcai Rotary Klub vezetője is részt vettek. Ők ismertették a cserediákprogramot, és egyik nagy előnyeként kiemelték, hogy a tanulók anyanyelvi szinten tanulhatják meg az adott ország nyelvét.