Rossz minőségű fertőtlenítőszerekre figyelmeztet a Nébih

Budapest, 2012. október 26., péntek (MTI) – A gyártó által a címkén megjelölt fertőtlenítő hatás elmaradását tapasztalták több, az élelmiszerláncban használt kéz- és felületfertőtlenítő, valamint mosogatószernél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Nemzeti Referencia Laboratóriumának szakemberei – közölte a Nébih pénzeken az MTI-vel.

A Nébih ezért felhívja az élelmiszer-előállítás területén tevékenykedő vállalkozók figyelmét, hogy fertőtlenítőszerek kiválasztásakor és felhasználásakor legyenek körültekintőek, az önellenőrző vizsgálatok során pedig gondoljanak a szerek hatékonysági kontroll vizsgálataira is.

A hatósági közlemény emlékeztet: az élelmiszereket előállító helyiségek megfelelő higiénés állapota jelentősen befolyásolja az ott tárolt, előkészített, feldolgozott élelmiszerek minőségét, fogyasztásra való megfelelőségét.

“A nem megfelelő szerek használatával az élelmiszer-vállalkozások álbiztonságban vannak a mikrobiológiai szennyezőkkel, kórokozókkal szemben, ami súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent” – olvasható a közleményben.

– MTI –