Rossz helyen cseréltek aksit Mádon

Akt.:
A mádi jutalmazás résztvevői
A mádi jutalmazás résztvevői
Mád – Négytagú betörő­bandát fülelt le a mádi polgárőr és a tállyai rendőrjárőr.

Csontos Tibor mádi polgárőr számára örökre emlékezetes marad egy múlt heti estéje.

Gyanús autók

Csontos Tibor hazafelé ballagott késő éjszaka, amikor a Bercsényi közben meglátott két autót, amelyek közül az egyiknek nyitott volt a motorháza. A két autónál összesen négyen álltak, a polgárőr felajánlotta a segítségét, de a társaság szóvivője – a többiek végig csendben maradtak – elutasította azzal, csak aksit cserélnek, mennek tovább.

Csontos Tibornak csak nem fért a fejébe, hogy a két autó – amelyik közül az egyik ismerős volt – mit keres ilyen késő éjszaka négy ismeretlen emberrel a településen, ezért leballagott a Gerendásba, ahonnan telefonáltak a tállyai rendőrőrs két járőrének, ugyan jöjjenek már le, nézzék meg ezt a két autót és ellen­őrizzék az egyik rendszámát.

A rend őrei – Koroknay Lajos és Bodnár Gergő – még éppen elérték az egyik autót és az igazoltatáskor és a jármű átvizsgálásakor jöttek rá, négy prügyi illetékességű, gyűjtögető életmódot folytató férfival van dolguk. A gyűjtögetéssel önmagában nem lett volna probléma, a baj az volt, hogy más értékeit mentették át magukhoz.

Jelesül egy mádi építkezésről aznap éjjel elemelt szerszámokkal és műszaki berendezésekkel, egy magánlakás garázsából kimentett húsz liter borral, valamint egy Mádon feltört és donorautónak használt gépjárműből átemelt rádióval és akkumulátorral gazdagabban szerettek volna megtérni otthonukba.

Példás közbiztonság

Ez egyiküknek nem sikerült, hiszen azóta is előzetes letartóztatásban van (számláján egyéb bűncselekmények is megjelentek), a három másik férfi szabadlábon védekezhet. Természetesen a zsákmányt sem tarthatták meg.

Tatárka József, Mád polgármestere hétfőn megjutalmazta a polgárőrt és a két rendőrt, hiszen – mint mondta – az ilyen összehangolt együttműködésnek is köszönhető, hogy a mádi polgárok nyugodtan hajthatják álomra fejüket.

Dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, B.-A.-Z. megye rendőr-főkapitánya elmondta, tulajdonképpen semmi különös nem történt, hiszen mindenki csak tette a dolgát.

Az már fontosabb, hogy Mádon ez különleges eseménynek számít, ami azt jelenti, a településen nyugodtan élnek az emberek, nagy a közbiztonság.

Keresztesi János rendőr alezredes, a Szerencsi Rend­őrkapitányság vezetője elmondta, a településen nem lehetne ilyen példásan jó a közbiztonság, ha az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség együttműködése évek óta nem lenne ilyen szoros.

ÉM-BG


Megjutalmazottak

  • Csontos Tibor polgárőr
  • Koroknay Lajos rendőr főtörzszászlós
  • Bodnár Gergő rendőr főtörzsőrmester