Röpült az üvegpohár, majd a kés is előkerült szurkolás közben Miskolcon

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság kedden befejezte annak az ügynek a tárgyalását, melyben két férfi ellen emelt vádat az ügyészség, akik agresszív viselkedésükkel megzavarták a békésen szurkoló nézőket a miskolci Szinva teraszon.

A járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2017. május 27-én, 20 óra körül időben labdarúgó mérkőzést néztek egy kivetítőn a Miskolc belvárosában található Szinva teraszon. A mérkőzés félidejében több néző is elhagyta a helyszínt, ami nem tetszett az erősen ittas állapotban lévő II. rendű vádlottnak. Ordítozni kezdett a szurkolókkal, majd egy üvegpoharat is a tömegbe dobott. A pohár az I. rendű vádlott mellett ért földet és tört szét. Az I. rendű vádlott azonnal számon kérte a férfit, hangosan veszekedni kezdtek. Ekkor került elő az I. rendű vádlott zsebéből egy kés is, amivel fenyegetőzni és hadonászni kezdett.

A két férfi vitájának egy harmadik vetett véget, aki miután a I. rendű vádlott megpróbálta őt megszúrni, a földre teperte és kicsavarta a kezéből a kést. A sértett sérülésének elmaradása kizárólag önvédelmi ismereteinek, védekezésének köszönhető. A II. rendű vádlott vonatkozásában még 2018. szeptember 10-én jogerős döntés született: a bíróság garázdaság miatt 1 évi időtartamra próbára bocsátotta. A büntetőügy az ismeretlen helyen tartózkodó I. rendű vádlott távollétében folytatódott, akit a mai tárgyaláson a bíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság bűntette miatt halmazati büntetésként 150.000,- forint pénzbüntetésre ítélt. A büntetés-kiszabás során enyhítő körülmény volt, hogy az I. rendű vádlott büntetlen előéletű és a cselekmény következtében komolyabb sérülés nem történt. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a vádlott ittasságát. A védő enyhítés iránt jelentett be fellebbezést, míg az ügyész nyilatkozatának előterjesztésére három nap gondolkodási időt tartott fent. A büntetőper másodfokon a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM