Röplabda Magyar Kupa – Megvédte címét a Békéscsaba

Akt.:
Érd – A Békéscsaba megvédte címét a női röplabda Magyar Kupában, miután pénteken az érdi döntőben három játszmában legyőzte a Vasas együttesét.

A két csapat az idei szezonban harmadik alkalommal találkozott egymással, a bajnokságban december 22-én a fővárosban, majd január 28-án a Viharsarokban is könnyed békéscsabai siker született.

A hét közben mindkét csapat a nemzetközi kupaporondon volt érdekelt, ám amíg a Békéscsaba egy parádés mérkőzésen 3-1-re legyőzte a Liliom Ritával felálló francia Béziers csapatát a CEV Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásában, addig a Vasas a Challenge Kupában kettős vereséggel búcsúzott a belga Avo Beverennel szemben.

Az első játszmát a címvédő magabiztos játékkal, tízpontos különbséggel nyerte. A második felvonás szorosabb csatát hozott, 15-11-re elhúzott a Vasas, ám a hajrában fordított a Békéscsaba. A harmadik szettben már nem tudott ellenállást kifejteni az óbudai együttes, így a Békéscsaba története második kupagyőzelmét aratta.

A bronzérmet a Nyíregyháza szerezte meg, amely 3-1-re legyőzte a Jászberény együttesét.

Szombaton az Érd Arénában a férfiak éremcsatározásait rendezik, amelynek érdekessége, hogy a címvédő, 18-szoros győztes Kaposvár csak a bronzmérkőzésen lesz érdekelt, míg a Szolnok-Pénzügyőr döntőben új győztest avatnak.

Eredmény:

nők:
döntő: Linamar-Békéscsaba – Vasas Óbuda 3-0 (15, 21, 6)

további eredmény:
a 3. helyért:
Fatum-Nyíregyháza – Jászberényi RK 3-1 (-24, 21, 17, 21)

szombaton játsszák:

férfiak:
a 3. helyért: Fino Kaposvár – HÉP-Kecskeméti RC 17.00
döntő: Openhouse-Szolnok – Pénzügyőr SE 19.15

– MTI –