Friss hírek

2009.10.15. 20:53

Sarkozy nem akar újabb katonákat küldeni Afganisztánba

<p>Franciaország nem vonja ki csapatait Afganisztánból, ám nem hajlandó újabb egységeket küldeni az ázsiai országba- jelentette ki csütörtökön a francia államfõ egy interjúban. Nicolas Sarkozy kiemelte: ott kell maradnunk, "és nyernünk kell. Nem Afganisztán ellen, hanem Afganisztánért." Leszögezte, hogy Párizs nem hajlandó újabb katonákat vezényelni az országba.</p>

Az államfõ szerint inkább az afgán katonák számát kellene növelni, hogy azok gyõzzék le a tálib szélsõségeseket. "Ez az õ hazájuk, õk tudnak hatékonyan harcolni"- tette hozzá a politikus. Úgy vélte: az afgán katonákat jobban meg kellene fizetni, hogy azok ne dezertáljanak a seregbõl és ne álljanak át a tálibokhoz. Franciaországnak 2900 katonája szolgál Afganisztánban.

Nagy-Britannia szerdán jelentette be, hogy 500 fõvel növeli afganisztáni kontingensét. Barack Obama amerikai elnök pedig több tízezer katonát küldene az országba, hogy megoldja az egyre véresebb konfliktusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!