"Rontott a biztonságon" – állítja Agorázónk az avasi sebességmérőről

"Rontott a biztonságon" – állítja Agorázónk az avasi sebességmérőről
Miskolc – “Járt-e kint szakember, eltöltött-e ott legalább két órát, megfigyelte-e a forgalmat?” – kérdi fórumozónk. 

Levél a miskolci Agoráról: „Ma helyezték üzembe az új sebességmérő készüléket a Szentgyörgy és a Szilvás út kereszteződésében. Amikor felállították az oszlopot, fellélegeztem, végre egy jelzőkészüléket helyeznek forgalomba, ami csökkenteni fogja a balesetveszélyt, és biztonságosabbá fog válni ez a kereszteződés. Hazaérkezve megdörzsöltem a szememet, hogy jól látok-e, és magamban kérdéseket tettem fel, vajon járt-e kint szakember, és eltöltött-e itt legalább két órát, megfigyelte-e a forgalmat, hogy ilyen jellegű forgalomszabályzó eszközt tervezett ide.

Mivel naponta többször kell átkelnem ezen a helyen, így személyesen tapasztalom, milyen nehéz is itt átjutni gyalogosan. A jelenlegi megoldás nem javította a kereszteződés biztonságát, hanem tovább rontotta azt. A fentről érkező autósoknak ez a berendezés eltereli a figyelmüket, és így számukra másodlagossá vált a gyalogosforgalom figyelembevétele. Eddig nagy sebességgel érkeztek ide, most pedig figyelmetlenül. Vajon melyik a jobb megoldás? Talán járhatóbb út lett volna olyan fekvőrendőröket elhelyezni, mint a vasúti átjárók előtt szoktak lenni, mind az alulról, mind a felülről érkező autósok számára, hogy sebességeiket csökkentség…”

Agorára invitáló

Az Észak-Agora Miskolc az Észak-Magyarország egyik e-mailes várospolitikai fóruma. Ön is tagja lehet ennek a civil, pártpolitikától független fórumnak, amelynek mintegy kétszáz tagja van, mindenki levelét megkapják a többiek is. Az Agora-témákat – a levélírók nevével, sokszor fényképével – a lap is feldolgozza. Szeretne Ön is részt venni a miskolci Agora levelezői körében? Szeretne minden véleményt elolvasni első kézből, otthon a számítógépén?
Csatlakozzon az Agora-levelezők társaságához, küldje el emil-címét, nevét Szabados Gábor szerkesztőnek (szabados@inform.hu, telefon: 20/219-23-21)
További felvilágosítás az Agora működéséről: http://agora.boon.hu

Kapcsolódó cikkek:

  • Holland kapunyitó traffipax ellen 
  • Kamikaze motorosok Miskolcon  
  • 214 km/h-val az M3-ason
  • Objektív felelősség: élesben 
  • Gyorshajtás: 70 helyett 152 
  • Nincs tökéletes védelem!
  • A traffipax megállhat