Helyi közélet

2013.03.05. 12:52

Az abodi polgármesteri szék a tét

Abod, Debrecen - A polgármester felmentésért, a vádhatóság a bűnösség megállapításáért fellebbezett.

Abod, Debrecen - A polgármester felmentésért, a vádhatóság a bűnösség megállapításáért fellebbezett.Elnapolta kedden a tárgyalást a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa az abodi polgármester ellen hivatali visszaélés miatt folyó ügyben, így a másodfokú ítéletre még várni kell.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az ügyben elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék múlt év októberében elmarasztalta Restyánszki Gábort, Abod első emberét az ellene felhozott folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntettének vádjában, ezért 40 ezer forint pénzbüntetés és az ügyben keletkezett bűnügyi költség megfizetésére kötelezte, felmentette azonban a folytatólagosan elkövetett csalás és a folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vádja alól. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, részbeni felmentése miatt, bűnösségének folytatólagosan elkövetett csalás vétségében és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében való bűnössége megállapítása érdekében, míg a vádlott és védője felmentés miatt fellebbezett.

Restyánszki Gábor 2009-ben is Abod polgármestere volt, és jelenleg is ezt a választott tisztséget tölti be. A vádirat szerint a község képviselő-testülete 2007 decemberében döntött egy ingatlan eladásáról. A polgármester azonban a testület felhatalmazása nélkül olyan megállapodást kötött, hogy a vevő által biztosított anyagokból az önkormányzat újítja fel az ingatlan tetejét. A polgármester a településen közcélú foglalkoztatásban részvevő munkavállalók közül hat személynek olyan feladatokat adott, amelyek az önkormányzat és a saját tulajdonában lévő területen is zajlottak. A közmunkások fát pakoltak, tritikálét (a búza és a rozs keresztezésével létrehozott hibrid gabonaféle takarmánynövényt) vetettek, de ők újították fel az eladott ingatlan tetejét is.

A közmunkások az eltérő célú munkavégzéseit nem tüntették fel a jelenléti íven. A munkálatokért egyébként járó munkabért a dolgozók megkapták.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában