Ronald de Boer Felsőzsolcán

Középen: Ronald de Boer
Középen: Ronald de Boer
Hétfőn edzőmérkőzést játszott az NB III-as Felsőzsolca. Ebben még nincs különösebb szenzáció. Abban viszont már igen, hogy az ellenfélnél, a katari Al Wakarnál pályára lépett a 67-szeres holland válogatott Ronald de Boer is.

– Gyors felkérés volt ellenfelünk részéről, annyit tudtunk, hogy érkezik hozzánk egy katari csapat edzőmeccsre – mondta Bodnár József, a Felsőzsolca edzője. – Előtte a Bőccsel játszottak, de mivel ellenük nem lépett pályára, így nem tudtuk, hogy egy ilyen sztár játszik az Al Wakarban. Aztán amikor megérkeztek, mondták nekem, hogy ,,az ott Ronald de Boer“. Én erre azt válaszoltam, mondtam nektek, hogy hozok én ilyen kaliberű csapatot meccset játszani. Aztán odanéztem, és tényleg ő volt… S hogy milyen volt a pályán? Irányító középpályást játszott egy félidőn keresztül. Persze kimagaslott a mezőnyből, minden passzának szeme volt, de hát egy ilyen kaliberű játékosnál ez nem is csoda. Aztán amikor lejött, semmiféle allűrt nem lehetett felfedezni, odaállt a közös fotókhoz, kezet fogott velünk, végtelenül közvetlen volt.

Őt keresték

Az egyik szerencsés, aki Ronald de Boerral pózolhatott, Matlyák József, a hazaiak focistája volt:
– A bemelegítés során kérdeztük meg angolul az egyik katari játékost, tényleg Ronald de Boer-e az? Mondta, hogy igen… Csapata eléggé fáradtan mozgott, látszott rajtuk, hogy nagy terhelést kaptak. A labdát remekül fedezte, minden mozdulatából kitűnt, hogy igazi profi. Ő volt a kapitány, őt keresték a társak. Csinált néhány olyan dolgot, amire az ember azt mondja, hogy hhhúúúúú! A társaim kicsit meglepődtek, hogy ilyen labdarúgó ellen fociznak, de a pályán minden a normál mederben zajlott, nem volt semmilyen ,,komoly” eset, esetleg durvaság vele szemben.

Ronald de Boer

Született: 1970. 05. 15. (Hoorn, Hollandia).
Pályafutása: 1987-1991 (Ajax Amsterdam), 1991-1993 (Twente), 1993-1998 (Ajax Amsterdam), 1998-2000 (FC Barcelona), 2000-2004 (Glasgow Rangers), 2004- katari csapatok.
Legnagyobb klubsikere: BL-győzelem az Ajax-szal (1995. május 24, Bécs: Ajax – AC Milan 1-0. G.: Kluivert (83.).
Válogatottság: 1993-2003 (67 mérkőzés/13 gól).
Válogatott/nemzetközi tornák: világbajnoki résztvevő (1994, Egyesült Államok; 1998, Franciaország), Európa-bajnoki résztvevő (1996, Anglia; 2000, Belgium-Hollandia).