Örömvölgy kapuja kitárul!

NOX
NOX
Debrecen – A NOX zenekar március 14-én este Debrecenben, a Főnix Csarnokban mutatja be új műsorát, amely másfél év munkájának eredménye.
A koncertről - sajtóközlemény [.pdf – 224KB]

2005 végén a Főnix Csarnokban a NOX több ezer embert tudott megmozgatni, s a zenekar szerint is a debreceni koncert volt a Ragyogás turné legcsodásabb állomása. Azóta elkészült a legújabb műsora a csapatnak, amely másfél év kitartó munkájának eredménye.

Hol lehet jegyet kapni?
A Hajdú-bihari Napló előfizetői 500 Ft kedvezménnyel – 4990 helyett 4490 Ft-ért – válthatnak belépőt a március 14-ei NOX-koncertre a Napló-székházban (Debrecen, Dósa nádor tér 10.), korlátozott számban. A gyermekeknek 12 éves kor alatt – szülői felügyelettel és diákigazolvány felmutatásával – a koncertre való belépés ingyenes! Jegyek elővételben, 4990 Ft-ért a következő helyszíneken is kaphatók: Lovarda, Mezon, Tourinform, Pont iroda, Cora, Plaza Parfüméria, Tourinform.
Mindig újat hoznak

A NOX azt tartja a szeme előtt, hogy a turnéi élesen elkülönüljenek egymástól, mindig teljesen új programmal, látványvilággal lépjenek fel, így senki nem mondhatja, hogy egyszer már volt a zenekar koncertjén, s ezért nem nézi meg újra, mivel nem látja még egyszer ugyanazt.

A legújabb NOX-lemez, az Örömvölgy úgy készült, hogy minden számnak külön dramaturgiája van, mintha már egyből színpadra, előadásra szerezték volna a többnyire rockosan megszólaló dalokat. Az Örömvölgy turné debreceni koncertje minden eddiginél nagyobb volumenű produkció lesz, csak a fellépő- és kiegészítő öltözékekhez 600 oldalnyi népművészeti anyagot gyűjtött össze Fekete Krisztina iparművész, s ebből rakta össze a március 14-én látható 54 kollekciót.

Nekivágnak Európának

A nyugat-európai színvonalú koncerten a dalok mellett a tánc továbbra is óriási szerepet kap: a néptáncot a modern táncformákkal ötvözték. S miért is kell, hogy mindenképpen megüsse az európai mércét a NOX előadása?

Mert év végén nekivágnak a kontinensnek, több koncertet is terveznek az országhatáron kívül, például Ausztriában. De mindezek előtt március 14-én este a Főnix Csarnokban tudhatjuk meg, miképp élnek az emberek Örömvölgyben.
Kapcsolódó:

  • NOX – Péter Szabó Szilvia és Nagy Tamás sajtótájékoztatója

    Sz. L.