Rómeó és Júlia sztorija a Tokaj Fesztiválkatlanban

Rómeó és Júlia sztorija a Tokaj Fesztiválkatlanban
Rómeó és Júlia sztorija a Tokaj Fesztiválkatlanban
Tokaj – A Budapesti Operettszínház legnagyobb sikerével érkezik a Bodrog partjára.

500 előadáson és 500 ezer nézőn túl, tizedik születésnapját is betöltötte a Budapesti Operettszínház legnagyobb sikere, amit nem lehet kihagyni!

A legromantikusabb

A Rómeó és Júlia jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n, de látható volt a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Expo Center, a Debreceni Főnix Csarnok és a Soproni MKB Aréna hatalmas színpadán és Baján, a Szentháromság téren, több tízezer néző előtt. 2016. július 8-án és 9-én este 8 órától pedig a tokaji Fesztiválkatlanban is felcsendülnek a méltán világhírű dallamok!

file6qh4q67ryjc1faqwto6

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát KEROŸ rendezésében. A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró így nyilatkozott az alkotásról: „A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban.”

Új fejezet nyílt

A legendás szerelem története a bemutató óta a teátrum legsikeresebb darabjai közé tartozik. Az előadáson felnőtt egy nemzedék, aki most a színpadon is megmutathatja magát. Bár a nagy „öregek” sem hagyják el az előadást, a tavalyi évtől a színház fiatal tehetségei, ifjú sztárjai is láthatóak a főszereplők között, akikkel egy, az eredeti történethez korban is közelebb álló szereposztás mutatkozik be. Velük új fejezet nyílt a sikermusical történetében.

ÉM


file6qh4q6tgzs5136hlngem


A darabról

A szereposztás:

Rómeó – Kocsis Dénes, Veréb Tamás
Júlia – Jenes Kitti, Vágó Zsuzsi
Tybalt – Szabó P. Szilveszter
Escalus – Angler Balázs
Capulet – Csuha Lajos
Capuletné – Janza Kata
Montague-né – Csengeri Ottilia
Dada – Nádasi Veronika
Lőrinc barát – Szomor György
Mercutio – Barkóczi Sándor
Benvolio – Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté
Paris – Szerényi László

Közreműködik:

Sz. Nagy Ildikó, Petridisz Hrisztosz, a Színház Musical Együttese és Zenekara, valamint a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei

Rendező: Kerényi Miklós Gábor

hirdetés


hirdet�s