Romániai túrával „nyitják” az Erste Ligát a Macik

Csütörtökön a második felkészülési meccset játsszák
Csütörtökön a második felkészülési meccset játsszák - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Még nem hivatalos, de kiszivárgott: Brassóban és Csíkszeredában kezdik az idényt a Jegesmedvék.

A Mol Liga helyére lépett Erste Liga 2017/18-as, több mint féléves szezonjának sorsolását még nem hozták nyilvánosságra, de mivel nálunk semmi nem marad titokban, így az egyik, a sportággal foglalkozó portálon már megírták, hogy romániai meccsekkel kezdenek a piros-fehérek.

Minél előbb

– Szeptember 8–9-én, pénteken és szombaton valóban Erdélyben és a Székelyföldön túrázunk majd – mondta Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék csapatvezető-menedzsere. – Először Brassóban, majd Csíkszeredán lépünk jégre. Az tény, hogy a korábbi években itthon rajtoltunk, de a hosszú útnak előnye is van, jobb ezt a két fellépést minél előbb letudni.

Fotó: ÉM-archívum Fotó: ÉM-archívum ©

Ami pedig a teljes sorsolást illeti: Nagy Ádám úgy tudja, hogy a menetrendet az Erste Liga mai, Budapesten sorra kerülő tanácskozásán dobják majd be a köztudatba. A Macik ma este újabb felkészülési összecsapást vívnak, a jégcsarnokban 18 órától az Erste Ligához idén csatlakozó Vienna Capitals II gárdájával mérik össze tudásukat. A belépőjegyek egységesen 500 forintba kerülnek.

A jövő héten

Kedden este elkezdődött a Visegrád Kupa, a közös magyar-szlovák sorozat. Az első mérkőzésen a HK Poprad 4-3-ra (2-2, 2-0, 0-1) verte a Fehérvár AV 19 együttesét.

Fotó: ÉM-archívum Fotó: ÉM-archívum ©

Ebben a vetélkedésben a Jegesmedvék először jövő kedden, augusztus 22-én 18 órától lépnek jégre, a népkerti jégcsarnokban, éppen a poprádiak ellen.

– ÉM-KT –