Román után szlovén

Szombaton 17.30-tól Kazincbarcikán folytatódik a Vegyész RC-Kazincbarcika nehéz sorozata a nemzetközi szintéren.

A férfi röplabda Interliga küzdelmeiben negyedik mérkőzését játssza szombaton hazai környezetben a VRC: 17.30-tól a szlovén Bled csapatát fogadják. A borsodiak a héten már túl vannak egy nehéz találkozón, hiszen a másik sorozatban, az Élcsapatok Kupájának keretében a román Constantával csaptak össze, és egy remek mérkőzésen 3:2-es vereséget szenvedtek.

– Bár a vereség mindig fáj, de így “ki lehet” kapni, ahogyan mi szerdán tettük – tekintett vissza Demeter György, a VRC vezetőedzője. – Értem ezalatt azt, hogy a játékosok az egész mérkőzés folyamán a maximumra törekedtek, nagyon küzdöttünk és mindent megtettek jónevű riválisunk ellen. Természetesen ennek a meccsnek megvannak a tanulságai, melyek igen hasznosak lehetnek a folytatásban, így már most a szlovének ellen is.

Saját magukra

A szakember arra a felvetésre, hogy a szerdai rivális erősebbnek tűnik az eddigi eredmények alapján mint a Bled a következőket mondta:

– A mostani ellenfelünk csapatát ismerem, ebben a szezonban két meghatározó játékosuk még nem szerepelt sérülés miatt – folytatta Demeter György. – Kíváncsian várom, hogy ellenünk pályára lépnek-e, mert akkor is más a helyzet. De mint eddig is, nekünk inkább saját magunkra kell figyelnünk, és a célunk hazai környezetben nem is lehet más, mint a győzelem megszerzése.

PA

Az Interliga állása
1. Aon hotWolleys 4 4 – 12:5 8
2. Hypo Tirol 3 2 1 8:3 5
3. Bled 3 2 1 7:5 5
4. Vegyész RC 3 2 1 6:5 5
5. Kaposvár 4 1 3 7:9 5
6. Mladost Zagreb 2 1 1 4:3 3
7. Topolsica 3 – 3 1:9 3
8. Varazdin 2 – 2 0:6 2