Romákat provokált egy férfi Forrón

Kamionjával a házak közvetlen közelébe ment, veszélyes fordulókat tett az utcákon, és a házak előtt álló, beszélgető emberek előtt vészfékezett, így provokálta a romákat egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forrón hétfőn délután. Senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett. A rendőrség megerősítette, őrizetbe vettek egy kamionsofőrt, aki ittasan vezetett a településen.

Lakatos Zoltán, a forrói kisebbségi önkormányzat elnöke, települési képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta, a férfi délután előbb gyalog ment a település romák lakta utcájába, és hangosan gyalázta őket. Nem sokkal később kamionnal tért vissza, és veszélyes manőverekkel félemlítette meg őket. Az erősen ittas férfit az utcában lakók szedték ki a teherszállítóból, majd értesítették a rendőrséget. Az állítólag Vác környéki, 35-40 év közötti sofőr Lakatos Zoltán szerint a kamionstop miatt a forrói benzinkút melletti parkolóban vesztegelt, és a napot a közeli sörözőben töltötte. Hogy miért támadt a romákra, egyelőre nem tudni. A településrészen 100-150 ember gyűlt össze az eset hírére, de nem történt semmilyen atrocitás.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek megerősítette, az encsi rendőrkapitányság őrizetbe vett egy férfit, aki erősen ittas állapotban kamionnal emberek közé hajtott. Senki nem sérült meg. A férfi kihallgatása jelenleg is tart.