Romák házaira lőttek Galgagyörkön – emberölés kísérlet miatt indult nyomozás

Több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt indult nyomozás a hétfő kora hajnali, Galgagyörki lövöldözés ügyében. A Pest megyei településen hétfőn hajnali fél egy előtt három házra is több lövést adtak le ismeretlenek. A rendőrség egész éjjel őrizte a környéket és ez így lesz a következő napokban is. A rendőrség szerint csak a véletlenen múlt, hogy nem sérült vagy halt meg valaki.

Galgagyörkön hétfőn hajnali fél egy előtt többféle fegyverből három, romák lakta házra adtak le lövéseket ismeretlenek. Több lövedék behatolt az ablakokon, volt amelyik a falon átfúródva csapódott be a szobába.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrség több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást. A véletlenen múlt ugyanis, hogy a házakban senki nem sérült meg. A szobákban gyerekek, felnőttek aludtak. A rendőrség egyelőre nem ad felvilágosítást arról, hogy hány és milyen lövedék találta el az épületeket. Az ügyben igazságügyi fegyverszakértő is vizsgálódik.

A környéken az éjszaka folyamatosan járőröztek a rendőrök. A településen állandó lesz a rendőri egységek jelenléte a szükséges ideig – tette hozzá Bényi Mónika.

A településen június közepén vált feszültté a helyzet, mikor a Magyar Gárda segített elköltözni a településről egy párnak, akiket állítólag fenyegettek a romák. Bényi Mónika ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a június közepén a Magyar Gárda részvételével történteknek nincs köze a mostani ügyhöz. Azok a családok egyébként, akiket most megtámadtak, a korábbi konfliktusban nem is vettek részt. Azt egyelőre nem tudni, mi áll a lövöldözés hátterében, mint ahogy egyelőre a támadók is ismeretlenek.

A Magyar Gárda közleményben az eset mielőbbi kivizsgálás követelte.Sporthírek