Roma vajdák nemzetközi főzőversenye Fehérváron

A roma vajdák első nemzetközi főzőversenye kezdődött szombaton Székesfehérváron. A cigány ételek mellett két napon át szórakoztató programokat kínál a szervező Székesfehérvári Romák Egyesülete és a Vajdák a Romákért Alapítvány. Négy-ötezer romát várnak Székesfehérvárra.

Olaszországból, Franciaországból, Ausztriából és Romániából jönnek vajdák a versenyre, és részt vesz azon az összes magyar vajda is. Az első forduló Fehérváron lesz, majd Keszthelyen, Szombathelyen, Tapolcán folytatódik a verseny. Az eredményhirdetést Budaopesten, a Margitszigeten tartják. A nyertesek díja egy autó, egy ló és egy indiai út lesz – mondta a Független Hírügynökségnek Kolompár Ernő Fejér megye vajdája, a Székesfehérvári Romák Egyesületének az elnöke.

A tíz órakor kezdődött rendezvényen, délig két-három vajda kezdte meg a munkát. A kanizsai és a fehérvári vajda is pörkölthöz fogott hozzá. Az ételeket majd a fűszerezéssel teszik jellegzetessé, és kenyérrel szolgálják fel – mondta Lakatos Ferenc, a kanizsai vajda.

A főzőverseny mellett szórakoztató programok is lesznek. Este Győzike, és Kozák János lép fel, miközben szépségversenyt hirdetnek a lányoknak. Holnap tíz órától pedig lovas felvonulásra indulnak a vajdák Fehérváron.