Roma fiatalok tűzoltóvá képzését támogatják

Akt.:
Miskolc – Egyszeri támogatással kívánja elősegíteni az egységes rendvédelmi moduláris szakképzésben részt vevő, tűzoltónak készülő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű roma fiatalok tanulmányait a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A húszezer forintos egyszeri támogatásra április 29-ig pályázhatnak az arra jogosultak.

Egységes képzés

A 2016. február 1-jével indult tűzoltó II. szakképzéshez kötődő pályázatra azok a roma származású fiatalok jelentkezhetnek, akik részt vesznek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében. Hangsúlyos feltétel a pályázatot benyújtó hátrányos, avagy halmozottan hátrányos helyzete, illetve kifogástalan életvitele.

Hátrányos helyzetűnek minősül az a fiatal, aki huszonöt évnél fiatalabb, és akit középfokú tanulmányai ideje alatt a jegyző védelembe vett családi körülményei vagy szociális helyzete miatt. Ugyancsak teljesíti a kritériumokat az, akinek középfokú tanulmányai során rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre volt jogosult, esetleg állami gondozott volt középfokú tanulmányai során.

Így kell pályázni

A jogosultak április 29-ig küldhetik el pályázatukat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának postai címére (1903 Budapest, Pf. 314.). A pályázatot a szolgálatvezetőnek kell címezni, papír alapon, és csatolni szükséges a pályázati kiírásban megjelölt dokumentumokat.

A nyertes pályázók támogatását a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság saját költségvetése terhére biztosítja, a tanulmányok időtartama alatti egyszeri, húszezer forint összegű juttatás formájában. A pályázatok elbírálásának határideje 2016. május 20.

ÉM
hirdetés
hirdet�s