Roma családokat lakoltatnak ki Hatvanban – a helyiek szerint

Már hat roma család kapott kilakoltatásról szóló levelet Hatvanban a Pázsit és a Tabán lakótelepeken. A családok már évek óta élnek a lakásokban, és a legutóbb tavaly lejárt bérleti szerződésük után az önkormányzat nem ajánlott újat nekik. A Városüzemeltetési Kht. által kiküldött levelekből az derül ki, hogy jogcím nélküli lakáshasználóknak tekintik őket – írja a Roma Sajtóközpont közleményében.

A Városüzemeltetési Kht. ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy az önkormányzatnak 232 lakása van és lesznek még a közeljövőben olyanok, akiknek lejár a bérleti szerződése. Pontos számot azonban nem mondott.

Az önkormányzat polgármesterének közleménye szerint a közgyűlés korábban egyhangúan fogadott el egy rendeletet, amely a lakások bérbeadásának feltételeit szabályozza és a lejárt lakásbérleti szerződések meghosszabbítására nem ad érvényes jogi lehetőséget.
A helyi romák úgy tudják, hogy azért nem hosszabbítja meg velük a szerződéseket az önkormányzat, mert el akarja adni a területet. Ezt az önkormányzat sajtóreferense határozottan tagadta – írja a Roma Sajtóközpont közleményében.